PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FACTURI LA ELECTRICITATE COMPENSATE

FACTURI LA ELECTRICITATE COMPENSATE

de Andrei Oprescu
145 vizualizări

Se pregătesc măsuri pentru sprijinul românilor în perioada rece. Ministrul Energiei, Vilrgil Popescu s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul Florin Cîţu şi reprezentanţii ANRE, ai Consiliului Concurenţei, ai Transelectrica şi ai bursei de energie OPCOM și au discutat pe tema preţurilor la energie electrică şi gaze naturale. Ulterior, acesta a transmis faptul că Guvernul vrea să compenseze consumatorii până la venitul mediu sau consumul mediu în totalitate această iarnă, care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie. El a precizat pentru AGERPRES că sunt în România 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kWh pe an, ceea ce înseamnă peste 10 milioane de români.

VIRGIL POPESCU, MINISTRUL ECONOMIEI

„Acum calculăm impactul bugetar, dar sursa de finanţare este clar impozitul pe venitul suplimentar din dereglementarea preţului gazelor, iar din estimările noastre sumele sunt de două ori mai mari decât anul trecut, întrucât şi preţul este mai mare, impozitul pe dividende al companiilor unde statul este acţionar şi nu uitaţi că de la Hidroelectrica statul are acel dividend suplimentar de 800 de milioane de lei încă nevirat şi care este ţinut ca sursă de finanţare pentru compensarea la electricitate„.

A precizat ministrul, care a explicat faptul că dacă vorbim de compensare la nivelul venitului mediu vorbim de un procent pentru toţi cei care au un venit mediu în România, iar dacă vorbim de compensare în funcţie de consumul mediu, vorbim de un număr de kWh din factură. Ministrul a susţinut că această compensare se va face indiferent dacă Legea consumatorului vulnerabil va fi votată în timp util.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe