PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FARA AJUTOARE DE CALDURA – VIDEO

FARA AJUTOARE DE CALDURA – VIDEO

de Andrei Oprescu
23 vizualizări

Mii de damboviteni nu mai primesc in acest an ajutor de incalzire. Cei mai multi dintre ei sunt de la sate si beneficiau de sprijin pentru incalzirea locuintei cu lemne. Conditiile pentru acordarea acestor bani s-au inasprit insa, iar oamenii s-au trezit ca nu mai au dreptul la ajutorul pe care l-au primit anii trecuti de la stat. Asadar, in aceasta iarna, trebuie sa se descurce singuri. Peste 6000 de damboviteni se afla in aceasta situatie.

Daca in sezonul rece trecut, in Dambovita, numai la ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu lemne erau 22.000 de beneficiari, acum s-a ajuns la aceasta cifra cu tot cu cei care primesc subventie pentru gaze. Conditiile pentru acordarea ajutoarelor de incalzire s-au inasprit in acest an, odata cu introducerea unei noi subventii, cea la energie electrica. Unii nu se mai incadreaza pentru ca au un autoturism cu o vechime mai mica de 10 ani. Anul trecut, nu a contat vechimea masinii, singura conditie fiind sa aiba o capacitate cilindrica mai mica de 1600 de cm3. Cei mai multi dintre cei care au pierdut banii de la stat sunt insa cei care se incalzesc cu lemne. Peste 6.000 de damboviteni nu au mai primit anul acesta niciun leu de la stat.

Ajutoarele pentru gaze naturale, lemne si energie electrica se acorda persoanelor ori familiilor cu venitul lunar pe membru de familie de pana la 615 lei. Pentru lemne, subventia ajunge la 54 de lei, pentru gaze 262 de lei, iar pentru energie electrica 240 de lei.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe