PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FARA APARARE IN FATA STATULUI – VIDEO

FARA APARARE IN FATA STATULUI – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Statul isi bate joc de cei care sufera de un handicap! Legea se schimba de la un an la altul, iar cei cu dizabilitati ba primesc, ba raman fara indemnizatia de la stat! Este si cazul unei fetite de numai cinci ani, din Targoviste, Dambovita. De cand s-a nascut nu isi poate misca o mana si un picior. Trei ani de zile, nu a primit sprijin financiar de la stat, pentru ca legea s-a schimbat. Acum, a primit din nou dreptul la indemnizatie. In acesti ani insa, parintii ei au facut sacrificii enorme pentru a o ingriji.

Mirela are abia cinci anisori. De cand s-a nascut este paralizata pe partea dreapta. Cand parea sa se simta mai bine, a avut crize puternice, iar mama a ajuns de urgenta cu ea la spital. Povesteste ingrozita ca a crezut ca o va pierde. Medicii i-au spus ca fetita a facut meningita si crize de epilepsie.

Si de parca situatia nu ar fi fost suficient de grava, statul se joaca cu indemnizatia acestui copil. Cand Mirela a implinit doi ani, a primit indemnizatia de handicap. Dupa sase luni, i-a fost sistata. Parintii au alergat pe la institutiile statului, au batut pe la toate usile, dar in zadar. I-au spus ca fetita nu are dreptul la acesti bani. Abia dupa alti trei ani, legea s-a schimbat, iar Mirela va avea din nou dreptul la indemnizatie. Cum ramane insa cu anii in care parintii au facut sacrificii enorme pentru a o ingriji?

Situatia acestei familii este grava. Mirela are cinci frati, unul dintre ei, in varsta de 14 ani, grav bolnav si el. Traiesc intr-o locuinta sociala data de primarie, iar tatal nu reuseste sa se angajeze. Sunt zile in care parintii nu stiu daca vor avea ce sa le puna pe masa.

Acum, mamei Mirelei nu ii ramane decat sa se roage ca legea sa nu fie din modificata, iar fetita sa nu piarda iar indemnizatia.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bourosu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe