PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FĂRĂ MĂSURI, 30% DIN HORECA ÎNCHIDE UȘILE

FĂRĂ MĂSURI, 30% DIN HORECA ÎNCHIDE UȘILE

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a afirmat că dacă nu va fi găsită o soluţie pentru HoReCa, până în luna octombrie o treime din această industrie ”va închide uşile”. Afirmația vine după ce săptămâna aceasta angajații din turism au protestat miercuri, timp de o oră și au întrerupt activitatea la terase.

MOHAMMAD MURAD, FEDERAȚIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC

Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi (n.r. de Covid-19), nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi. Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie”.

A afirmat preşedintele FPTR. Angajatii din HoReCa au protestat miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.

Odată cu izbucnirea crizei covid 19, s-a înregistrat un declin care a dus la scăderea cifrei de afaceri cu aproximativ 70% față de primele șase luni ale anului trecut și suspendarea activității în cazul a peste 40% dintre operatori.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe