PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FAȚA DUREROASĂ A CIVILIZAȚIEI – VIDEO

FAȚA DUREROASĂ A CIVILIZAȚIEI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

In Romania numarul pacientilor afectati de artrita reumatoida este de aproximativ 200.000 de oameni. Speranta de viata mai mare, dar, in aceasi masura si schimbarea stilului de viata, ceea ce mancam, inclusiv lipsa miscarii fizice, pare a explica progresul acestei boli a arterelor, care afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Specialistii sustin ca 85-90% din cazurile de artrita sunt declansate de alimente. Eliminarea din dieta a produselor alimentare problematice pot ameliora durerile cauzate de aceasata boala.

Artrita este o stare patologica ce este caracterizata de inflamatie articulara, fenomen de obicei acompaniat in mod variabil de durere si limitarea functiei articulatiei implicate. De obicei, artrita este mai frecventa la femei din cauza modificarilor hormonale, in principal datorate hormonilor estrogeni care intervin asupra felului in care sistemul imunitar functioneaza.
In cazul acestei boli, unele alimente din dieta zilnica pot cauza inflamare in multe zone ale corpului, inclusiv la incheieturi, in timp ce altele pot actiona ca medicamente de scadere a durerii si rigiditatii oaselor. Anumiti compusi specifici din alimente, printre care grasimile, pot sa regleze functionarea unor substante chimice din organism, care ajuta la controlarea inflamarii, a durerii si a altor simptome artritice.
Specilistii sustin ca alimentele irita peretii intestinelor, fapt care le permite particulelor de hrana sa evadeze in fluxul sangvin. Aceste particule alimentare nu sunt identificate corespunzator de sistemul imunitar si de aceea sunt percepute ca invadatori si sunt atacate. Acest proces poate cauza inflamare in multe zone ale corpului.
In cazul in care va confruntati cu artrita, merita sa incercati dieta de eliminare, prin care sa renuntati pentru o perioada de timp la un aliment. Spre exemplu, incercati timp de trei luni de zile sa nu mai consumati cartofi si sa va observati satrea de sanatate.
Daca spimptomele de artrita se amelioreaza sau dispar, eliminati cartofii din dieta pentru o perioada mai mare de timp. La fel de important este sa evitati pe cat posibil medicamentele antiinflamatoare nonsterodiene, precum aspirina si ibuprofenul, care controleaza inflamatia, dar pot avea efecte secundare majore.
Mai multe despre acesata boala, despre cum o puteti evita sau ameliora, aflati de la Ilona si Stefan, sambata incepand cu ora 10:30, la Arome-n Bucatarie.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe