PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FEMEI DE 10

FEMEI DE 10

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

 

De ziua mamei, MDITV continuă campania FEMEI DE 10, cu povestea unei mame de 10. Este părinte de profesie, iar de când a ales să fie asistent maternal a crescut și educat 12 copii. Le-a vegheat somnul, a suferit alături de ei când au fost bolnavi, s-a bucurat împreună cu ei la fiecare reușită și i-a îndrumat în viață. În cei 17 ani de asistent maternal profesionist, Gabriela Ganea a împărțit iubire tuturor copiilor care i-au trecut pragul, asta știe să facă cel mai bine și pentru fiecare dintre ei a scris o poveste, povestea vieții lor.

Educatoare de profesie, Gabriela Ganea a ales ca în urmă cu 17 ani să facă mai mult decât o meserie, să schimbe ceva, să simtă că munca ei își pune amprenta asupra vieții cuiva. Spune că viața a făcut să aleagă acest drum, iar cu fiecare copil pe care l-a primit în sânul familiei sale s-a convins tot mai mult că i se potrivește cariera de mamă și că cel mai frumos sentiment este acela că poate schimba destine.

A modelat 12 destine de-a lungul anilor, a crezut în fiecare, le-a oferit afecțiune și educație, i-a călăuzit pentru a-și urma visul. Pentru fiecare în parte a suferit și s-a bucurat, a tremurat de emoție la fiecare examen important și a simțit satisfacție pentru fiecare reușită.

A pus educație pe primul plan pentru a le oferi o șansă în viață. De la primele litere din alfabet, la marile provocări și reușite a fost alături de ei. Le-a descoperit pasiunile și i-a îndrumat. Unii sunt olimpici la limba română, alții la sociologie, alții și-au ales deja o meserie.

De curând, de ziua ei, copiii i-au scris scrisori de mulțumire.

Când au ajuns acasă la mama Gabriela, viața celor patru tineri care astăzi sunt încă în grija ei, s-a schimbat total. Au descoperit ce însemnă afecțiunea unei familii, au primit șansa la un nou început.

Deși recunoaște că nu i-a fost ușor, iar cariera de mamă nu este deloc una lipsită de provocări, mama Gabriela nu vrea să se oprească aici. Știe că mulți copii au nevoie de sprijinul ei și are multă dragoste de oferit.

 

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe