PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FERMIERII PREFERĂ RASELE DE CARNE STRĂINE

FERMIERII PREFERĂ RASELE DE CARNE STRĂINE

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

Fermierii români se reorientează în funcţie de cerinţele pieţei şi ajung să schimbe chiar efectivele de animale cu rase străine. Spre exemplu, la bovine, crescătorii de animale s-au îndreptat spre rasa Angus, rasa de carne cu cele mai bune rezultate în statistici. Ne întoarcem la ferma inginerului Eugen Marin, de la Malu cu Flori, pentru a afla de ce această rasî este tot mai preferată în fermele cu vaci de carne.

Cei mai mulți crescători de vaci de carne din România par să prefere vacile din rasa Aberdeen Angus, o rasă formată în Scoția și care oferă rezultate foarte bune și în România. Efectivul de Angus din România este într-o continuă creștere, astfel că dacă în 2008 erau doar 200 de capete, acum în țara noastră sunt în jur de 15.000 de capete, din care 11.000 capete rasă pură și peste 1.800 de metiși fac parte din Asociația Aberdeen Angus România. Inginerul Eugen Marin şi-a achiziţionat, de curând, 43 de vaci Angus de la Sibiu.

Caracterul rustic al rasei este demonstrat și de aspectul fizic al bovinelor Angus, dar și de preferința pe care o manifestă aceste animale pentru nutrețul verde. De asemenea, pentru această rasă de vaci sunt acordate subvenţii mai mari de la APIA.

Taurii din rasa Angus ajung să depăşească şi 1 400 de kilograme. Singura problemă rămâne tot lipsa forţei de muncă.

Cât ajunge să câştige un cioban, dar şi mai multe informaţii despre rasa Angus, puteţi afla în emisiunea Ferma şi Ogorul, duminică, începând cu ora 14:30, doar la MDI TV. Tot în cadrul emisiunii fermierii pot afla cele mai importante informaţii de nutriţie animală de la un specialist din Polonia, dar şi ce spun meteorologii despre evoluţia vremii din următoarele zile.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe