PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FLORIN AURELIAN POPESCU – DEPUTAT PDL COLEGIUL 4 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI! – VIDEO

FLORIN AURELIAN POPESCU – DEPUTAT PDL COLEGIUL 4 DÂMBOVIŢA SĂRACII PARLAMENTARI… BOGAŢI! – VIDEO

de Andrei Oprescu
176 vizualizări

Florin Aurelian Popescu, deputatul redistribuit deTargoviste al PDL, cel putin la momentul realizarii acestui material inca mai era membru al acestei formatiuni politice, este unul dintre politicienii care nu duc grija zilei de maine. Din cunostintele noastre, Florin Aurelian Popescu niciodata nu a avut astfel de probleme. Fostii sai colegi de scoala generala si de liceu, spun ca inca de pe atunci, lui Florin Popescu ii placea sa epateze cu haine de firma  care nu erau la indemana oricarui muritor de rand. Provenit dintr-o familie instarita a Targovistei si lipsit de alte griji lumesti, Florin Aurelian Popescu a intrat de tanar in politica si a reusit sa se faca remarcat in scurt timp. El este unul dintre putinii politicieni care si-au putut permite, din punct de vedere financiar, sa se arunce de cand era boboc in lupta. Avand averea parintilor in spate, un atu extrem de important pentru o persoana care vrea sa devina cineva in politica, Florin Aurelian Popescu s-a inscris in cursa pentru primaria municipiului Targoviste ca independent. Esecul era previzibil, chiar si pentru Florin Popescu, el nedorind decat sa fie remarcat de batranii lupi ai politicii dambovitene. Strategia sa a dat roade si cativa ani mai tarziu il regasim pe Florin  Popescu inscris in cursa pentru primaria Targovistei si, din nou, esec. De aceasta data, tanarul Florin Aurelian Popescu ocupa functii importante in Alianta pentru Romania, formatiune la moda la inceputul anilor 2000. Primar al municipiului nu a ajuns Florin Aurelian Popescu, dar si-a facut incalzirea pentru viitorul sau politic din  postura de consilier local municipal,  intre 1996 si 2004. Cum vorba lunga saracia omului, dar nu si a omului Florin Aurelian Popescu, in 2004 a devenit deputat, in 2008 a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, iar patru ani mai tarziu a ajuns, din nou, in Camera Deputatilor, dupa pierderea alegerilor pentru un nou mandat de sef al administratiei judetene.

Cariera politica a lui Florin Aurelian Popescu este, dupa cum ati remarcat, una cu multe suisuri si la fel de multe coborasuri, dar numai la prima vedere. De fiecare data cand a primit o lovitura, Florin Aurelian Popescu s-a ridicat, s-a scuturat de praf, dar si de partid si a pornit, din nou, la drum. Actualului deputat de Targoviste i-a placut sa fie in centrul atentiei, fie ca a fost la ApR, PNL, PLD, PDL sau in PD-ul lui Petre Roman unde, spun oameni bine informati, ar fi stat foarte, foarte putina vreme.

Nici din punct de vedere financiar nu i-a mers rau lui Florin Aurelian Popescu, desi a incercat sa ascunda acest lucru. Despre Florin Aurelian Popescu se poate spune ca este un om bogat. Potrivit declaratiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputatilor, Florin Aurelian Popescu detine, impreuna cu sotia Nicoleta, un apartamant si doua case in municipiul Targoviste si o alta casa in localitatea Valea Lunga. De remarcat ca apartamentul detinut de familia Popescu a fost achizitionat in 1990, de studentul la Facultatea de Matematica Florin Aurelian. Aceasta achizitie este o dovada ca Florin Aurelian Popescu n-a dus niciodata dorul banilor. Ca Florin Aurelian Popescu s-a priceput, inca de tanar, sa sporeasca averea primita de la parinti, fie ca fost consilier municipal, presedinte de Consiliu Judetean sau deputat. Astfel, in 1999 cand era consilier municipal a cumparat o casa de peste 300 de metri patrati, iar in timpul mandatului de presedinte al Consiliului Judetean a  cumparat casuta de aproape o suta de metri patrati din localitatea Valea Lunga. Cea de a treia casa, detinuta de familia Popescu a fost achizitionata de Nicoleta Popescu din vremea cand purta numele de Tudor, adica inainte de casatorie. Nici la capitolul terenuri nu sta rau Florin Aurelian Popescu. Impreuna cu sotia detine o suprafata de aproapte 8.000 de metri patrati de teren intravilan, in Tagoviste si Valea Lunga. De asemenea, din 2001 se poate lauda ca este mandrul proprietar al unui teren intravilan in Delta Dunarii. Pe acest teren nu a apucat inca sa-si ridice o casa, dar tanar fiind, are tot timpul.

In ceea ce priveste afacerile, lucrurile sunt ceva mai incurcate. Din ultima declaratie de avere reiese ca Florin Aurelian Popescu ar detine doar participari minore la doua societati comerciale: Laminorul SA si Biandra Trading. Pachetele de actiuni controlate de deputatul Popescu sunt mici, de putin peste 5%. In realitate, averea lui Florin Aurelian Popescu se bazeaza pe afacerea Procor SA, dupa cum relateaza si presa centrala.

,,Acesta(n.r. Florin Popescu) împreună cu tatăl său, Nicolae Popescu (69 de ani) şi fratele său, Cătălin Nicolae au controlat Procor SA. Imediat ce a câştigat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi firma a început să câştige lucrări pe bani pu­blici în lanţ la licitaţii de tot felul, organizate de primării de prin judeţ, iar presa a început să se sesizeze, Florin Popescu şi familia s-au retras din firmă. La data de 11 iulie 2008, preşedintele CJ, împreună cu fratele şi cu tatăl său, s-au retras dintr-o societate foarte puternică economic. Singura raţiune a unui astfel de gest ar putea fi doar aceea de a ascunde interesul familiei Popescu pentru această afacere.’’

Jurnalul.ro – mai 2011

Legaturile sale cu aceasta firma i-au cauzat deputatului Florin Aurelian Popescu si ceva probleme cu legea. In urma cu cateva luni Popescu a fost acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, iar dosarul sau a ajuns in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Despre acest subiect si despre altele vom face vorbire intr-un episod viitor, nu de alta, dar avem ce spune.

Ar mai fi de spus ca Florin Aurelian Popescu sustine ca nu detine niciun mijloc de transport. De altfel, din multele declaratii de avere semnate de actualul deputat de Targoviste, niciodata nu ar fi detinut vreun autoturism sau macar o trotineta sau bicicleta. Cu toate acestea, Florin Aurelian Popescu este vazut frecvent la volanul unui autoturism de zeci de mii de euro, ce ar putea fi confundat, daca ar fi galben, cu un microbuz scolar. Cum spuneam ceva mai devreme, de cand a ajuns in prim planul vietii politice, Florin Popescu a tot incercat sa ascunda ca ar fi un om avut, dar eforturile sale au fost in van. Mai devreme sau mai tarziu, tot s-a aflat ca si-a mai ridicat o casa sau si-a mai cumparat ceva terenuri. Chestia cu vizibilitatea, cu asezarea in primul rand al scenei politice are avantaje dar si multe dezavantaje, iar Florin  Aurelian Popescu o simte pe propria-i piele si o va simti si in continuare.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe