PRIMA PAGINĂ » Fonduri multe, probleme…si mai multe

Fonduri multe, probleme…si mai multe

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Dupa ce o vreme parea sa fi devenit o isterie nationala accesarea de fonduri europene a trecut in plan secund. In ultima jumatate de an mai nimeni nu a mai vorbit de semnarea de noi contracte de lucrari. De la aceasta regula nu a facut exceptie nici judetul Dambovita. Cu toate acestea sunt si exceptii. Una dintre acestea a fost consemnata astazi la sediul Cj Dambovita unde primaria Contesti a semnat contractul de finantare pentru reabilitare si modernizarea celei de/a doua scoli din localitate.

Contractul de finanţare are o valoare totală de 7.061.457,96 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 5.347.139,08 lei (fonduri nerambursabile FEDR: 4.545.068,22 lei; valoare nerambursabilă din bugetul național: 695.070,86 lei; cofinanţare beneficiar: 107.000 de lei). Este al doilea contract de acest fel, astfel ca suma totala pentru dezvolatarea infrastructurii scolare din comuna se apropie de 3 milioane de euro.

Chiar daca au reusit sa depuna proiecte si sa obtina finantare cei din Contesti nu sunt lipsiti de probleme pentru ca ambele scoli din localitate vor fi in reabilitare pe perioada verii.

Prin programele Regio, fondurile europene atrase in Regiunea Sud muntenia, in perioada

2007-2013.

 

Redactor: Horia Marin/ Madalin Anca

http://youtu.be/ZAOS3fKCZ2I

 

 

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe