PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » FRAȚII DIN IONEȘTI, PRELUAȚI ÎN REGIM DE URGENȚĂ

FRAȚII DIN IONEȘTI, PRELUAȚI ÎN REGIM DE URGENȚĂ

de Andrei Oprescu
31 vizualizări

Cei patru frați din Ionești au scăpat de calvarul bătăilor! Direcția pentru Protecția Copilului a decis ca băiatul de 12 ani și surioarele lui mai mici să fie luați și duși într-un centru de primire pentru copilul abuzat, neglijat și exploatat. Poliția a deschis o anchetă în care sunt cercetați atât tatăl cât și bunicul pentru rele tratamente aplicate minorului.
Drama celor patru frați din Ionești care locuiau cu tatăl și bunicul într-o cămăruță dărăpănată, murdari și neglijați a impresionat întreaga comunitate. În urma anchetei DGASPC tatăl a fost convins să renunțe la copii. Inițial doar cele trei fetițe au fost preluate în regim de urgență, după ce în ciuda presiunilor părintelui, au cerut asistentului social să fie luate. Ulterior, și băiatul de 12 ani a ajuns în grija statului. Copiii erau dezorientați, speriați și vor beneficia de sprijinul unui psiholog.
Se pare că scenele de violență nu erau necunoscute. Atât bunicul cât și vecini din sat auziseră scandaluri însă nimeni nu a anunțat autoritățile. Violența împotriva copiilor este un fenomen invizibil, însă extrem de răspândit în România. Statisticile arată că doi copii sunt abuzaţi în fiecare oră, iar mulți părinți consideră că bătaia este ruptă din Rai iar educația se face cu pumnul și palma.
Statisticile mai arată că 54% dintre părinții români ridică vocea la copiii lor atunci când greșesc, în timp ce 11% îi lovesc sau îi trag de păr, potrivit rezultatelor unei cercetări desfășurate de UNICEF România. De asemenea, 30,1% dintre părinții din România consideră că pedeapsa este un rău necesar, iar 3 din 10 părinți își bat copiii.
După ce bunicul copiilor a răbufnit și a povestit situația micuților jurnaliștilor, poliția a deschis și o anchetă. Potrivit IPJ Dâmbovița, tatăl dar și bunicul sunt cercetați pentru rele tratamente aplicate minorului.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe