PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GATA CU ALCOOLUL

GATA CU ALCOOLUL

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

        Alcoolul poate inbolnavii femeile tinere de cancer la san. Cel mai recent studiu de peste ocean sustine ca femeile tinere care consuma alcool  inainte de prima sarcina prezinta un risc crescut de a dezvolta cancer mamar, comparativ cu femeile care au inceput sa consume alcool dupa ce au devenit mame.

     Specialistii americani sustin ca tesutul mamar adolescentin  are o sensibilitatea aparte in special la substantele cancerigene. Realizarea studiului a pus in  evidenta, pentru prima data, legatura dintre consumul de alcool si riscul de dezvoltare al acestui tip de cancer, iar cercetarile au demonstrat ca alcoolul poate hotara soarta  unei adolescente.

     In tara noastra nu se poate spune cu exactitate daca alcoolul reprezinta o cauza a aparitiei cancerului la san, acesta ne este mentionat, momentan, in literatura de specialitate.

Riscul de cancer mamar in perioada adolescentina pana la prima sarcina, creste direct proportional cu cantitatea de alcool consumata, dar si  cu perioada care trece pana la prima sarcina.

Ilona Rotaru

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe