PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GENERAȚIA ÎNDATORATĂ – VIDEO

GENERAȚIA ÎNDATORATĂ – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Tinerii din Romania sunt datori vanduti bancilor si nu vor scapa de rate nici macar la batranete. Cel putin asa arata un studiu recent care demonstreaza ca generatia tanara nu-si permite nicio achizitie importanta fara sa se imprumute. Foarte multi au facut un credit Prima Casa si inca unul pentru dotarea locuintei.
In Romania daca nu te imprumuti, nu te poti descurca. Este concluzia specialistilor in urma unei cercetari recente. Este si cazul lui Alexandru. Printre altele, tanarul avea nevoie de bani pentru nunta, asa ca s-a imprumutat la banca. Acum suma datorata trebuie sa o restituie cu dobanda.
Salariile sunt prea mici in tara noastra, spune Alexandru. Mai dificil este pentru tinerii care nu au nu au nicio sursa de venit. Acestia n-au posibilitatea sa se imprumute fara un serviciu, pentru ca bancile nu ofera credite in aceasta situatie. De aceea tinerii respectivi supravietuiesc doar din banii parintilor.
Potrivit studiului efectuat de specialisti, tinerii au in medie un credit de 50.000 de euro pe care il platesc de-a lungul vietii, pe o perioada de 30 de ani. Este si cazul tinerilor care au facut un credit Prima Casa si inca unul pentru dotarea locuintei. La sfarsitul acestei perioade platesc bancii aproape dublul sumei imprumutate. Cercetarea mai arata ca jumatate dintre persoanele intervievate considera ca parintii lor aveau mai putine datorii, iar tinerii de astazi fac parte din generatia indatorata.

Valentin Popescu
Raducu Rădoi

http://youtu.be/ItFciic6W1U

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe