PRIMA PAGINĂ » „GENIUL” ROBOTILOR

„GENIUL” ROBOTILOR

de admin
5 vizualizări

Cu ei, viitorul acestei tari ar putea fi asigurat. Sunt copiii nostri, mici genii, pe care strainii ii apreciaza, iar noi ne prefacem ca nu exista. Elevi de aur, care ajung sa fie recunoscuti peste hotare, fara niciun ajutor din partea statului. Dambovita are o multime de copii si tineri care colectioneaza medalii si trofee. Catalin este unul dintre ei. Pasionat de robotica, numai prin munca lui, a reusit sa castige un concurs national si a trait exeprienta vietii. A vizitat sediul Google din Elvetia. Isi doreste sa ajunga si el un programator de talie internationala. Stie insa ca elitele nu sunt apreciate in tara noastra, de aceea, ca multi alti copii de aur, va alege sa lucreze pentru straini.

[embedplusvideo height=”393″ width=”650″ standard=”http://www.youtube.com/v/8PHq3NOELKM?fs=1″ vars=”ytid=8PHq3NOELKM&width=650&height=393&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep2927″ /]

Cu acest robot, la care a lucrat un an de zile, Catalin a reusit sa castige o excursie in Elvetia, la sediul Google. A fost experienta vietii sale, povesteste adolescentul. Cel mai mult l-a suprins modul in care sunt tratati acolo angajatii. Birourile sunt spatii incredibile, care transforma locul de munca intr-un mediu confortabil si distractiv pentru angajati. Sunt oameni care vin cu placere la serviciu in fiecare zi. Sunt lasati sa creeze si sa isi aleaga singuri programul de lucru. Acum, Catalin viseaza sa ajunga intr-o zi sa lucreze si el ca programator la Google.

Si are toate sansele sa ajunga intr-o zi inginer peste hotare. Din clasa a doua si-a descoperit pasiunea pentru robotica si frecventeaza cursul de la Palatul Copiilor. Sunt ani de munca, de reusite, dar si de sacrificii. Desi el a ajuns la performanta in acest domeniu, sistemul educational din tara noastra il considera un elev obisnuit. Trebuie sa se pregateasca la zeci de materii, unele dintre ele care nu il vor ajuta niciodata. In plus, nu primeste niciun leu de la stat, iar pasiunea lui este costisitoare. Construirea unui robot il costa si o mie de euro, bani pe care ii dau de fiecare data parintii.

Din pacate, elevi precum Catalin, dar si dascalii lor raman cu un gust amar, vazand ca statul nu pune pret pe elite. Grupa de la Palatul Copiilor a construit si un prototip de vehicul, care le-ar fi de mare folos echipelor de interventie, pentru ca ar putea ajunge in zonele izolate. Proiectul lor nu a prezentat insa interes pentru autoritati.

Catalin este cu siguranta unul dintre copiii de aur ai acestei tari. Spera sa vina o zi cand in tara noastra, elitele vor fi apreciate. Nu poate astepta insa mult timp, de aceea este hotarat sa isi construiasca un viitor printre straini, acolo unde munca lui va fi recunoscuta la adevarata valoare.

ECHIPA: Madalina Zabava/ Eduard Gaiseanu

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe