PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRESELILE II LASA FARA SUBVENTII – VIDEO

GRESELILE II LASA FARA SUBVENTII – VIDEO

de Andrei Oprescu
11 vizualizări

Primele controale in teren, la fermierii care au depus cereri pentru sprijinul pe suprafata, au scos la iveala si primele nereguli. Au trecut sapte ani de cand agricultorii pot accesa fonduri prin schema de plata unica pe suprafata si inca se intampla ca dambovitenii sa declare aceeasi suprafata cultivata ca si vecinii lor. Nu de putine ori echipele de control ale APIA constata ca au ajuns pe aceeasi parcela de mai multe ori.

Se intampla astfel, pentru ca nici acum fermierii nu si-au identificat corect parcelele pe care le detin. In dorinta de a primi ajutoare financiare prin SAPS declara terenurile, care poate nu le apartin in totalitate. Acelasi lucru fac si vecinii si atunci se intampla sa se suprapuna, iar suprafetele agicole sa fie supradeclarate. In aceste conditii, in urma controalelor facute de angajatii APIA, fermierii sunt exclusi de la plata pentru ca nu mai intrunesc acele conditii obligatorii.

De asemenea, sunt fermieri care risca sa fie penalizati si exclusi de la plata, dupa ce au fost prinsi de echipele de control ca nu si-au intretinut terenurile. Au fost gasite in judet, suprafete necosite si nepasunate. In cazul celor care au obtinut fonduri la limita, prin declararea unui hectar de teren si s-a gasit la masuratori mai putin, nici acestia nu vor mai primi banii.

APIA Dambovita se afla in plina campanie de control la fata locului in sistem clasic si prin teledetectie. Deocamdata se apropie de final verificarile in esantionul de control clasic, unde sunt prinse  208 exploatatii agricole.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe