PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRINDINA A DISTRUS CULTURILE

GRINDINA A DISTRUS CULTURILE

de admin
50 vizualizări

S-a rupt cerul in ziua de Paste in zona de nord a judetului Dambovita. O ploaie torentiala, insotita de grindina a facut ravagii. Mai multe gospodarii au fost inundate de apa care s-a scurs cu repeziciune de pe dealuri, culturile au fost culcate la pamant, iar plantatiile de pomi fructiferi golite de rod.

http://www.youtube.com/watch?v=-vcS77TpLdI

Oamenii de pe Valea Dambovitei au asistat neputinciosi la furia naturii si timp de aproximativ o ora au stat cu ochii pe cer in speranta ca potopul, insotit de grindina, se va opri, iar plantatiile de pomi fructiferi nu vor fi compromise in totalitate. Zeci de gospodării au fost inundate, iar rasadurile plantate in aceasta primavara culcate la pamant. Furtuna, insotita de tunete si fulgere, s-a pornit din senin. In comuna Pietrari, grindina avea marirea unui bob de mazare, suficient de mare incat sa compromita plantaţiile de meri in proportie de 30-40.

Pierderile sunt cu atat mai mari, cu cat pe Valea Dambovitei, oamenii traiesc din pomicultura. Daca in timpul zilei temperature depasea 28 de grade celsius, dupa ploaia torentiala, aceasta a scazut brusc la doar 14 grade.

Echipa: Corina Slămnoiu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe