PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRINDINĂ ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI

GRINDINĂ ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Atentţionarea meteorologilor de ploi însemnate cantitativ şi grindină nu a fost valabilă doar pentru municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. Codul galben s-a extins neoficial în toate judeţele din regiunea Sud-Muntenia. A plouat cu grindină la Câmpina şi la Ploieşti în Prahova, iar poliţiştii rutieri au anunţat că traficul rutier în zonă a fost îngreunat de precipitaţii, dar acestea nu au provocat accidente. Covorul alb de gheaţă s-a format rapid şi în localităţile dâmboviţene, iar la munte a nins mai ceva ca în sezonul rece.

A fost grindină la Câmpina şi la Ploieşti, dar nu au fost semnalate pagube. Pompierii prahoveni au intervenit pentru evacuarea apei din două gospodării şi un beci, dar şi din pasajul inundat în oraşul Comarnic. Zeci de minute ploia abundentă cu bucăţi de gheaţă a fost de nocontenit în Prahova, iar furia naturii s-a extins şi în judeţul Dâmboviţa. Covorul alb s-a instalat atât la Pietrari şi Râul Alb, cât şi la Fieni, iar localnicii au imortalizat momentul.

La altitudini mai mari, peisajele par desprinse din poveştile de iarnă, spuse la gura sobei. Pe drumul dintre cabanele montane şi Peştera Ialomiţei a nins mai ceva ca în sezonul rece.

Meteorologii anunţă că va mai ploua, pe alocuri chiar cu grindină, şi în zilele următoare, iar la altitudini mari ninsoarea va fi prezentă în continuare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe