PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GROAPA DE…CÂINI

GROAPA DE…CÂINI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Revoltator. Intr-o tara care se doreste una europeana, o groapa de gunoi a ajuns refugiu pentru cateva sute de caini vagabonzi. Animalele traiesc ca in jungla la Aninoasa, Dambovita. Flamanzi, se hranesc din gunoaie si ataca pe oricine le iese in cale. Maidanezii s-au salbaticit si nu putine au fost cazurile in care oamenii le-au cazut victime haitelor. Localnicii spun ca multi caini sunt carati cu masinile din toate colturile judetului si lasati aici. Autoritatile din domeniu sustin ca nu au primit pana acum nicio sesizare despre aceasta situatie, care a scapat demult de sub control. In urma cu doua saptamani, aceasta groapa de gunoi a fost concesionata Consiliului Judetean Dambovita.

Ca intr-o jungla. Asa au ajuns sa traiasca sute de maidanezi la groapa de gunoi din Aninoasa Dambovita. Peisajul pare desprins dintr-un film de groaza. Adusi aici din tot judetul, dupa cum sustin unii localnici, sau ademeniti de resturile de mancare pe care le gasesc la groapa, cainii vagabonzi au pus stapanire pe acest teritoriu. Nimeni nu are curaj sa se apropie macar. In orice moment, haitele pot iesi afara, prin gaurile lasate in gard si pot ataca. Maidanezii sunt agresivi pentru ca traiesc in haite si actioneaza ca niste fiare salbatice.

Cei care locuiesc sau muncesc in zona sunt disperati. Vad zilnic sutele de caini care traiesc la groapa de gunoi. Suntem intr-un real pericol, spun oamenii.

In zona functioneaza mai multe firme, iar angajatii sunt disperati. Cand vin la serviciu, sunt atacati nu de un caine, ci de o haita. Daca nu se vor lua masuri, situatia se va agrava rapid. Si asta pentru animalele fara stapan se inmultesc aici. Dovada sunt puii pe care i-am gasit la groapa de gunoi.

Conducerea Directiei de Salubritate Targoviste recunoaste ca situatia este alarmanta, dar spune ca nu poate interveni fara permisiunea administratorului gropii de gunoi. Aceasta a fost concesionata in urma cu doua saptamani Consiliului Judetean Dambovita.

In schimb, sesizari ajung zilnic la Directia de Salubritate din partea targovistenilor, care le cer hingherilor sa ii scape de cainii fara stapan din zona in care locuiesc. Maidanezi sunt in toate cartierele, spun autoritatile si zilnic zeci de animale sunt adunate de pe strazi si aduse la adapost. Singura veste buna o reprezinta adoptiile internationale. Cateva zeci de caini fara stapan au fost preluati din Targoviste de nemti, prin intermediul unei asociatii.

Pana acum, in Targoviste nu a fost eutanasiat niciun maidanez.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe