PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GRUPARE SPECIALIZATĂ PE METODA “LOVERBOY”

GRUPARE SPECIALIZATĂ PE METODA „LOVERBOY”

de Andrei Oprescu
38 vizualizări

Metoda loverboy loveste din nou. Fete racolate din mediul rural, din familii sarace, erau pacalite sa se prostitueze in Marea Britanie pentru a-si asigura o viata mai buna. Indivizii actionau dupa tiparul cunoscut deja: incepeau o relatie de prietenie cu victima si familia ei, o manipula pe fata psihic si emotional si o convingea sa faca orice ii cerea. Asa ajungea sa se culce cu clienti pentru bani in speranta ca va castiga suficient pentru un trai de lux. Polistii au efectuat simultan perchezitii in Marea Britanie si in judetele Giurgiu, Ilfov si Constanta.

11 percheziții au fost organizate simultan, în paralel, în locații din județele Giurgiu, Ilfov și Constanța și 6 percheziții în Marea Britanie in urma anchetei in care sunt cercetati mai mulţi suspecţi, pentru săvârşirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism. În fapt s-a reţinut că, în perioada iunie-august 2017, pe teritoriul Marii Britanii, pe raza localității Ilford, la inițiativa a trei suspecţi, a fost constituită o grupare infracțională organizată, care a acționat coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism și trafic de persoane.

COMUNICAT DIICOT

„Tinerele, de naţionalitate română, care proveneau în special din mediul rural, din familii fără posibilităţi materiale, aflate în stare de vulnerabilitate, au fost racolate de către membrii grupării infracţionale, în special prin intermediul metodei loverboy, menită a asigura o dependență emoțională a acestora față de membrii grupării infracționale, dar şi prin promisiunea unor câştiguri materiale importante.După racolare, tinerelor li s-a asigurat transportul, în special cu avionul, din locația unde se află în acel moment, în România sau în alt stat, până în Marea Britanie, pe numele acestora fiind achiziționate de către lideri sau alți membri ai grupării, bilete de călătorie.La destinația din Marea Britanie, de regulă la aeroport, tinerele erau așteptate de către membrii grupării cu un autoturism și transportate spre locurile de cazare închiriate în prealabil de liderul grupării”.

Se arată în comunicatul DIICOT. Din anchetă a reieșit faptul că liderii se ocupau de închirierea caselor, cumpărarea biletelor de avion, preluarea fetelor de la aeroport, cazare lor și găsirea clienților. Aceștia postau anunțuri pe diferite site-uri pentru adulți și apoi șoferii conduceau fetele la adresele indicate. Pentru ca activitatea infracțională să fie greu de depistat, relațiile sexuale au fost prestate de către victimele care se aflau sub influența grupării infracționale în sistem outcall, respectiv prin deplasarea de la locul de cazare la domiciliul clientului sau la hotel. Din anchetă reiese faptul că serviciile sexuale erau oferite cu preponderență clienților care se aflau în altă localitate decât cea în care locuiau membrii grupării infracționale împreună cu tinerele. Șoferii erau membri de încredere ai grupării infracționale și aveau rolul de a prelua tinerele din locurile de cazare, a le transporta în locațiile solicitate de clienți, în scopul întreținerii de relații sexuale contra cost și de a le aștepta cât timp este necesar. În cazul în care plata serviciilor sexuale prestate se realiza în numerar, șoferii aveau rolul de a lua de la tinere sumele obținute. Plata serviciilor sexuale se realiza în două modalități, numerar sau prin transferarea sumelor în conturile bancare deschise în Marea Britanie de către liderii grupării infracționale sau alți membrii iar plata se realiza obligatoriu înainte de întreținerea relațiilor sexuale. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost aduşi,în vederea audierii, un număr de 5 suspecţi, iar alte 8 persoane au fost reținute de către autoritățile judiciare din Marea Britanie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe