PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GUVERNUL A APROBAT SALARIUL MINIM BRUT

GUVERNUL A APROBAT SALARIUL MINIM BRUT

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Premierul a vorbit în cadrul conferintei de presa si despre hotararea Curtii Consitutionale in ceea ce priveste creșterea pensiilor cu 40%.

Noul Ministru al Muncii, Raluca Turcan, anunțase pe 29 decembrie, că a purtat discuții cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, după valul de nemulțumiri iscat în urma anunțării măsurilor fiscal-bugetare ale Guvernului Cîțu. Aceasta a invitat sindicatele să participe la consultările ce se vor organiza, începând din ianuarie, pe tema salariului minim.

„Creșterea cu 70 de lei brut, de la 2230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar, este o creștere care depășește rata inflației și care poate fi susținută economic. De asemenea, discuția despre salariul minim nu poate fi ruptă de contextul economic și social actual. Să nu uităm că, în ultimele 9 luni, efortul guvernului s-a concentrat către protejarea locurilor de muncă ale oamenilor, prin măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori.”, spunea atunci Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Urmatoarea sedinta de Guvern va avea loc vineri, a anuntat premierul Florin Cîțu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe