PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » GUVERNUL ORBAN, DEMIS PRIN MOȚIUNE

GUVERNUL ORBAN, DEMIS PRIN MOȚIUNE

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Motiunea de cenzura a fost depusa de PSD, sustinut de UDMR, dupa ce Guvernul Orban si-a angajat raspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor in doua tururi. Pentru ca Guvernul Orban sa fie demis erau necesare cel putin 233 de voturi. Sedinta plenului reunit al Parlamentului a fost programata sa inceapa la ora 12, dar s-a intarziat cateva minute pentru ca premierul Ludovic Orban a tinut sa dea declaratii despre ordonantele de urgenta adoptate marti seara. Dezbaterile au fost marcate de replici acide, dar si de atacuri suburbane, venite dinspre ambele tabere. 261 de parlamentari au votat motiunea, iar guvernul Orban a fost demis.

In aceste conditii, Guvernul Orban va continua sa isi desfasoare activitatea la Palatul Victoria, dar va avea atributii restranse, in calitate de Executiv interimar pana la numirea unui nou premier si instalarea altui Guvern.La cateva ore dupa caderea guvernului Orban, preseintele Klaus Iohannis a sustinul o declaratie de presa si a anuntat ca va demara consultarile cu partidele parlamentare.Dupa consultari, Iohannis va face propunerea pentru functia de prim-ministru al noului Guvern. Daca doua propuneri consecutive de premier vor fi respinse de senatori si deputati, presedintele Romaniei poate dizolva Parlamentul, urmand sa fie convocate alegeri legislative anticipate.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe