PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IARNĂ ÎN PLINĂ VARĂ, LA MUNTE

IARNĂ ÎN PLINĂ VARĂ, LA MUNTE

de Andrei Oprescu
176 vizualizări

La munte ninge ca în plin sezon hibernal. Peisajul pe Transfăgărășan, drumulce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, este unul de iarnă autentică deși suntem în luna iunie. Temperaturile scăzute au dus la menţinerea stratului de zăpadă. Aici, stratul de zăpadă atinge pe alocuri 7-8 metri.

DRDP BRAȘOV

Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri.”

În ultimele zile lucrătorii au intervenit continuu, însă până când valul de aer rece nu va trece, peisajul rămâne același. Nici în restul țării vremea nu este una demnă de mijlocul lunii cunoscute în popor drept Cireșar. Până miercuri noaptea sunt valabile două atenționări cod galben de ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată și cod portocaliu. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp și pe spații mici 50…60 l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70…90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h şi vor fi vijelii. În Carpații Meridionali, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 80…90 km/h.

ATENŢIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 10:00 – 16 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: local în Moldova, jumătatea vestică a Munteniei, estul Transilvaniei

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 23:00

Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului

Zone afectate: Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei

Vremea se va menţine în general instabilă până la sfârşitul săptămânii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe