PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IARNĂ ÎN TOATĂ REGULA LA MUNTE – VIDEO

IARNĂ ÎN TOATĂ REGULA LA MUNTE – VIDEO

de admin
8 vizualizări

Iarna a revenit în forţă la munte, unde ninge abundent în stațiunile montane de pe Valea Prahovei. Pe DN 1, de la Predeal până în zona Timişul de Sus,  ninsorile şi viscolul au acoperit carosabilul cu un strat consistent de zăpadă, iar mai multe TIR-uri au rămas înpotmolite în nămeţi. Unii dintre şoferi au fost nevoiţi să facă cale-ntoarsă şi spune că utilejele de la deszăpezire au trecut rar şi nu au făcut faţă ninsorii abundente.
Suntem la jumătatea lunii aprilie,dar termometrele arată temperaturi de iarnă. Circulaţia rutieră pe DN 1, în zona staţiunilor montane, s-a desfăşurat în condiţii de iarnă. Încă de la primele ore ale dimineţii, traficul rutier pe tronsonul Predeal – Râşnov, a fost îngreunat de stratul consistent de zăpadă, care măsura mai bine de 10 centimetri. Mai multe TIR-uri nu au mai putut urca serpentinele de la Timişul de Sus, şoferii fiind nevoiţi să aştepte utilejele de la deszăpezire.  Nici şoferii de pe autototurisme nu au fost mai norocoşi, au regretat faptul că şi-au montat anvelopele de vară şi nu au avut lanţuri, fiind nevoiţi să facă cale-ntoarsă si ei.
Iarna grea face zile grele şi celor aflaţi pe crestele muntelui, la peste 2.000 de metri altitudine. Salvamontiştii spun că pe platoul Bucegi ninge şi viscoleşte ca în plină iarnă, si sfatuiesc turiştii să nu se aventureze pe traseele de abrupt. La munte informarea meteo de vreme rea este în continuare valabilă.

Mihai Eremia
Eugen Bănescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe