PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IARNĂ LA MUNTE

IARNĂ LA MUNTE

de Andrei Oprescu
49 vizualizări

 

MUNŢII BUCEGI

Iarna în bună regulî în zona montană a judeţului Dâmboviţa! În Munţii Bucegi a nins ca în plin sezon hibernal, iar stratul de zăpadă deja masoară câţiva zeci de centimetri. Vântul a depăşit la rafală şi 80 de kilometri/oră, iar un şofer, care conducea o autoutilitară pentru transport de animale, a rămas blocat în Platoul Bucegilor. După aproximativ treizeci ore de luptă cu viscolul, jandarmii montani l-au dus în siguranţă la Dichiu.

Vârful Omu a fost acoperit de zăpadă, în week-end, când 11 judeţe din zona de sud a ţării, plus capitala, s-au aflat sub Cod Portocaliu de precipitaţii abundente şi vânt puternic. Viscolul a pus stăpânire pe crestele Bucegilor, iar jandarmii montani, salvamontiştii şi drumarii au făcut front comun pentru a face faţă situaţiei şi pentru a răspunde urgenţelor.

Un bărbat de 49 de ani din Bucureşti, nu a mai putut înainta din Platoul Bucegi, din cauza viscolului. Acesta a rămas blocat în zăpadă cu autoutilitara pe care o conducea, destinată transportului de cabaline. În zona Şaua Lăptici, de pe DJ 713 Piatra Arsă-Dichiu, şoferul a cerut sprijinul jandarmilor montani.

Bărbatul are un grajd în zona Piatra Arsă, unde îşi lasă pe timp de vară cei doi cai de curse. Acum a vrut să-i coboare din munte şi a rămas blocat timp de aproximativ treizeci ore. Într-un final, a ajuns în siguranţă în zona Dichiu. Jandarmii montani recomandă mare atenţie celor care merg în zona montană. Că verifice prognoza meteo şi să aibă maşinile echipate corespunzător pentru condiţiile de iarnă.

Și drumul de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoaga este închis temporar circulației publice pentru execuţia unor lucrări de intervenție. Ruta alternativă de acces spre platoul Padina – Peştera va fi asigurată de către DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Zănoaga – Padina – Peştera.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe