PRIMA PAGINĂ » IGNORĂM TALENTELE

IGNORĂM TALENTELE

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Cultura nu este o prioritate pentru romani! In lipsa unei sustineri, tinerii aleg sa plece in strainatate unde au parte de recunoasterea meritelor si pot face performanta. Mariana Preda este una dintre elevele targovistene care si-a implinit visele peste hotare. Dupa ce casele de discuri din tara au respins-o pe motiv ca melodiile sale nu sunt comerciale, italienii se mandresc cu ea si au ajutat-o sa isi lanseze doua albume muzicale.

Mariana Preda este eleva  a Liceului de arte “Balasa Doamna” din Targoviste si din clasa a IX-a de cand a inceput sa interpreteze la nai a incantat săli întregi de spectacol nu doar din România, cat si din  Spania, Portugalia,Ungaria, Franţa şi Italia. A studiat acest instrument sub indrumarea maestrului Gheorghe Zamfir si pana in prezent a reusit sa isi lanseze doua albume in Italia, cel mai recent, Sunrise, in luna aprilie a acestui an. In Romania a primit doar promisiuni false. Primul album a continut coveruri, pentru cel de-al doilea album, compozitorii italieni au realizat melodii  special pentru ea. Pe langa muzica, o alta pasiune a Marianei este cinematografia, tanara a debutat intr-un scurt metraj tot in Italia. Daca italienii au primit-o cu bratele deschise si i-au apreciat talentul, romanii i-au taiat aripile. Dezamagita de atitudinea romanilor, Mariana a hotarat sa isi continue studiile in Amsterdam, unde a obtinut o bursa universitara.

ECHIPA: Catalina SANDU/Madalin ANCA

http://youtu.be/6xfmL0KjFDg

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe