PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IMAGINE ŞOCANTĂ PE STRADĂ

IMAGINE ŞOCANTĂ PE STRADĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Imagine şocantă pentru cetăţenii care au tranzitat Bulevardul Unirii, din microraionul 6, al municipiului Târgovişte! Un bărbat, plin de sânge pe faţă şi cu convulsii, nu avea puterea să se ridice de la nivelul solului. Speriaţi, localnicii au sunat la 112, iar bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD. De fapt, acesta făcuse o criză de Epilepsie şi, în cădere, s-a lovit la nivelul feţei.

Bărbatului, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Târgovişte, i s-a făcut rău în zona Judecătoriei, din microraionul 6. Pentru că are afecţiuni epileptice, acesta a făcut o criză tonico-cronică. Din cauza căzăturii şi a spasmelor necontrolate, generate de convulsii, bărbatul avea o plagă la nivelul nasului şi un traumatism cranio-facial, în urma cărora s-a umplut de sânge. Trecătorii s-au speriat şi nu au ştiut cum să reacţioneze pentru a-l ajuta. O persoană a sunat la 112, iar bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru îngrijiri de specialitate.

În astfel de cazuri, specialiştii recomandă ca cei care vor să ajute persoanele aflate în astfel de situaţii până la venirea ambulanţei să imobilizeze pacientul, până trec convulsiile, astfel încât să nu se rănească, aşa cum s-a întâmplat cu bărbatul de 46 de ani. Metodele „băbeşti” conform cărora trebuie să îi muşcăm degetul pentru a-şi reveni sau pentru a reacţiona sunt false. În niciun caz nu stropiţi bolnavul cu apă rece în timpul crizei, nu-i faceţi respiraţie artificială şi nu-l pălmuiţi. Imobilizarea până la finalizarea spasmelor este singura soluţie.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe