PRIMA PAGINĂ » IN FEBRA BACALAUREATULUI

IN FEBRA BACALAUREATULUI

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Elevii damboviteni au intrat in febra examenelor de Bacalaureat. Aproximativ 5 mii de absolventi de clasa a XII-a s-au inscris pentru a sustine prima proba, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana. Tinerii care s-au pregatit temeinic pentru examenul maturitatii s-au prezentat increzatori in fata comisiei de evaluare, cei mai putin pregatiti, cu speranta ca subiectul ii va ajuta sa treaca de primul obstacol.

 

Au trecut vremurile cand elevii veneau insotiti de parinti pentru a le sustine moralul inainte de cel mai important examen din viata, iar acestia ii asteptau tremurand pe la usi pana cand odraslele ieseu din sala de examen. Acum nici in curtea solii aproape ca nu mai au voie rudele. Adolescentii vin la ora la care sunt programati, asteapta in fata clasei si parasesc usor centrul de examinare dupa ce au fost evaluati.  Si emotiile parca au inceput sa dispara, dupa atatea simulari peste care au fost nevoiti sa treaca.

 

Elevii de la liceele de prestigiu din Targoviste si-au pastrat acelasi zambet pe buze si la iesirea din sala de examen, fericiti ca prima proba nu le-a dat mari batai de cap. Primii pe care i-au sunat sa-si instiinteze au fost, parintii.

 

Aproximativ 5 mii de absolventi de clasa a XII-a s-au inscris pentru a sustine Bacalaureatul in sesiunea din aceasta vara, 1165 fiind din seriile anterioare. Tot anul aceasta a aparut si o moda printre elevi. De teama ca nu vor trece de examenul maturitatii 330 de elevi au renuntat la Bacalaureat.

 

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

http://youtu.be/XRG0trHF-Oc

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe