PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎN PANDEMIE, ROMÂNII VOR SĂ-ȘI CUMPERE CASE

ÎN PANDEMIE, ROMÂNII VOR SĂ-ȘI CUMPERE CASE

de Andrei Oprescu
135 vizualizări

Planurile românilor de achiziție a unei locuințe nu au fost anulate de pandemie și criză, ci doar amânate pentru o perioadă de timp. Un studiu realizat de compania de cercetare Reveal Marketing Research în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani arată că 34% dintre respondenți declară că își doresc să-și cumpere o locuință. Procentul de respondenți care vor să își cumpere o casă (33%) este dublu față de cei care declară că își doresc un apartament (15%) mai ales în rândul persoanelor de până în 45 de ani.

sursa:studiu Reveal Marketing Research

34% -doresc să-și cumpere o locuință

33% – își doresc o casă

15%- își doresc apartament

România este țara cu cei mai mulți proprietari de locuințe dintre toate țările Uniunii Europene. Conform datelor furnizate de Eurostat, peste 95% dintre români dețin propria lor locuință. Studiul mai arată că pentru respondenții de peste 45 de ani sunt mai importante costurile de intreținere (86%) și comunitatea/ vecinii (72%), iar printre detaliile importante pe care tinerii le iau în considerare atunci când își doresc să devină proprietarii unei locuințe se mai numără calitatea materialelor de zidărie folosită (86%), vechimea clădirii (84%) și distanța față de locul de muncă (72%).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe