PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎN SPITAL CU MEDICAMENTE…DE ACASĂ – VIDEO

ÎN SPITAL CU MEDICAMENTE…DE ACASĂ – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Romanii care merg la spital vor veni cu punga de medicamente de acasa. Ministerul Sanatatii vrea sa legalizeze si sa aduca la lumina medicamentele pe care bolnavii le aduc la internarea in spital. Si de parca pana acum spitalele puneau la dispozitia bolnavilor toate medicamentele, oficialii din sanatate vor ca in cel mai scurt timp unitatile medicale sa fie scutite de obligatia de a asigura tratmentele. In curand spitalele vor oferi doar medicatiile considerate necesare.
In Romania lui 2014, cele mai multe persoane care au trecut pragul spitalelor au fost nevoite sa vina cu plasa de medicamente de acasa. Este o problema generala cu care se confrunta toate unitatile medicale din tara.
Spitalele vor scapa insa de obligatia de a avea toate tratamentele necesare bolnavilor. Ministerul Sanatatii vrea sa legalizeze si sa clarifice situatia medicamentelor pe care bolnavul le aduce la internarea in spital. Unitatile medicale nu vor mai fi obligate sa asigure toate tratamentele, ci doar pe cele pe care le considera necesare. Prevederea se va regasi in contractele pe care spitalele le vor incheia, de la 1 mai, cu casele de asigurari. Spre exemplu daca un pacient cu fractura are nevoie de tratament contra diabetului, unitatea medicala nu va mai fi obligata sa i-l asigure. Pentru bolnavi va insemna o cheltuiala in plus. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Banicioiu, spune ca aceasta prevedere a fost introdusa in lege la solicitarea managerilor de spitale.
Exista si o parte buna a acestei masuri spun specialistii, spitalele vor fi nevoite sa afiseze transparenta. Acestia sugereaza Minsterului Sanatatii sa faca publica lista a medicamentelor de care vor beneficia gratuit pacientii. La acest moment, contra falselor reprezentari, medicamentele care lipsesc din unitatile medicale sunt cele care au un pret mic si nu neaparat cele foarte scumpe.
Lista de medicamente contractata de spital ar putea fi publicata pe o pagina de internet, astfel incat pacientul sa stie la ce sa se astepte cand se interneaza intr-o anumita unitate medicala.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe