PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCEP EMOȚIILE ȘI PENTRU EI – VIDEO

ÎNCEP EMOȚIILE ȘI PENTRU EI – VIDEO

de admin
7 vizualizări

Dupa absolventii clasei a XII-a a venit randul celor care au terminat clasa a VIII-a sa intre in febra evaluarilor nationale. Astazi a fost ultima zi in care elevii s-au putut inscrie pentru sustinerea examenelor. Noutatea de anul acesta este data de modul de calculare a mediei de admitere la liceu. Daca pana acum elevii mizau pe media celor patru ani de gimnaziu pentru a intra in invatamantul liceala, anul acesta ponderea acestei medii scade la 25%. In schimb rezultatele evaluarilor vor cantari mai mult in viitorul elevilor. Probele vor debuta la inceputul saptamanii viitoare. Daca la simularile din luna martie, elevii au picat pe capete,promovabilitatea fiind chiar si de 34% in unele judete din Regiunea Sud Muntenia, ramane de vazut cum se vor descurca acestia la examen.
Dupa 8 ani de scoala a venit momentul bilantului pentru absolventii clasei a VIII-a. Saptamana viitoare ii asteapta prima proba de foc : evaluarea nationala la limba si literatura romana. Aceasta este urmata de testarea cunostintelor la disciplina matematica pe 25 iunie, iar rezultatele finale le vor afla pe 1 iulie. De notele obtinute depinde si admiterea la liceu.
Examenul va fi supravegheat video, iar camerele vor fi instalate în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise. Totodata elevilor le este interzis sa aiba asupra lor, in perioada evaluarii, orice fel de lucrări sau material care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Simularile din luna martie, care s-au dorit a fi o radiografie a nivelului de pregatire la care au ajuns elevii, au scos la lumina probleme grave. Peste jumatate dintre elevi au picat aceste testari. In Regiunea Sud Muntenia, jumatate din elevi au reusit sa promoveze simularea numai in Prahova- 54,2% si in Ialomita 51,9%. In celelalte cinci judete, peste jumatate din candidate au picat, cele mai mici medii la simularea nationala fiind obtinute in Dambovita- 42,3% si Calarasi 34,2%.
Pe data de 1 iulie rezultatele evaluarilor vor arata daca elevii s-au pus sau nu cu burta pe carte intre timp sau daca dezastrul de la simulari se va repeta.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Ciprian Rusa

http://youtu.be/_3uMZMjZ3eY

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe