PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCEPE A DOUA ETAPĂ DE VACCINARE

ÎNCEPE A DOUA ETAPĂ DE VACCINARE

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Autoritatile au anuntat ca pe data de 15 ianuarie va demara etapa a doua de vaccinare.

„Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00 se va putea face programarea pentru etapa a doua. Modalitatea de programare se poate face prin medicul de familie, indvidual sau prin call center. O altă modalittea prin direcția de asistență socială din primării sau prin aparținători car se pot înscrie până la maxim 10 persoane. Pentru cei cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Dacă nu are medic de familie se poate face prin call center, sau pe pagina web. Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator”, a anunţat dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.

: Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa online pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro, acolo unde trebuie configurat un utilizator, fie prin intermediul medicului de familie sau prin aparținători. Programări în vederea vaccinării se pot face și prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25. In etapa a II-a a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România este inclusă populația la risc, reprezentată de:

-adulți cu vârsta peste 65 de ani;

-persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.

În conformitate cu dovezile științifice actuale, în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: Diabet zaharat, Obezitate, Alte boli metabolice, inclusiv congenitale, Afecțiuni cardiovasculare, Afecțiuni renale, Afecțiuni oncologice, Afecțiuni pulmonare, Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, Afecțiuni hepatice moderate/severe,, Afecțiuni autoimune, Imunodepresii severe: pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA”, se arată într-un comunicat de pe site-ul oficial al campaniei de vaccinare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe