PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INCEPE VACCINAREA ANTIRABICA DE TOAMNA

INCEPE VACCINAREA ANTIRABICA DE TOAMNA

de admin3
3 vizualizări

Directia Sanitar Veterinara Dambovita este in plin proces de pregatire a campaniei de toamna de vaccinare antirabica a animalelor salbatice, dar si domestice. Aproximativ 2000 de momeli vaccinale vor fi distribuite in judetul Dambovita, la sfarsitul lunii pentru vulpi, iar in ceea ce priveste anumalele de companie, reprezentatii DSV anunta ca vaccinarea antirabica se face exclusiv dupa microcipare.

In prezent, Directia Sanitar Veterinara Dambovita desfasoara campania de recoltare prin impuscare a 75 de vulpi, pentru a verifica eficacitatea vaccinurilor antirabice efectuate pana acum.

In ceea ce priveste vaccinarea antirabica a carnasierilor din gospodarie si a patrupedelor, cetatenii trebuie sa stie ca se face in mod gratuit, insa doar dupa ce isi vor microcipa animalele de companie.

Stapanii animalelor de companie nu au revenit la ganduri mai bune. Medicii veterinari nu mai stiu cum sa procedeze pentru a-i convinge pe oameni ca implantarea microcipului este oricum mai ieftina decat amenda pe care o pot primi daca nu isi inregistraza animalele de companie.

Nici in ceea ce priveste sterilizarea, statisticile nu arata prea bine. Desi la Targoviste, prin hotarare de consiliu local s-a alocat suma de 100 000 lei pentru sterilizarea cainilor cu stapan, proprietarii de animale nu se inghesuie sa profite nici de acest serviciu gratuit. Din luna iunie, de cand a fost demarata campania, au fost sterilizate doar 23 de patrupede.

In judetul Dambovita procentul microciparii cainilor cu stapan este de 48-50%. Cei care refuza microciparea vor suporta amenzi usturatoare, cuprinse intre 2 000 si 4 000 de lei. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare Dambovita nu vor mai face nicio exceptie in aplicarea legii. Daca pana acum au incercat sa fie ingaduitori cu cetatenii, care s-au plans in nenumarate randuri ca nu au bani pentru microcipare, dupa ce s-au lovit de refuzul lor categoric, au decis sa nu mai ierte pe nimeni.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe