PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNCEPE VACCINAREA CU ASTRAZENECA

ÎNCEPE VACCINAREA CU ASTRAZENECA

de Andrei Oprescu
37 vizualizări

După Pfizer și Moderna, România a primit și primele doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca Oxford. Luni a fost prima zi de imunizare cu acest ser. Potrivit informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, vaccinarea cu serul AstraZeneca se va face în 180 de centre din țară și sunt peste 142 000 de locuri rezervate. Cu acest ser vor fi imunizate doar persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 – 55 de ani. Dintre cele 142.100 de programări pentru AstraZeneca în România, 69.671 sunt femei, iar 72.429 sunt bărbați. Spre deosebire de celelalte două variante, de la Pfizer și Moderna, în cazul vaccinului AstraZeneca, rapelul se face la opt săptămâni. Universitatea Oxford a anunțat că testează și în rândul copiilor vaccinul anti-COVID produs împreună cu AstraZeneca. Cercetătorii vor să evalueze siguranța și răspunsul imun pentru persoanele cu vârste între 6 și 17 ani. Potrivit Reuters, aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu, iar primele vaccinări vor fi făcute luna aceasta. AstraZeneca vrea să producă peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie și 3 miliarde de doze până la sfârșitul anului. Modalitățile de programare pentru vaccinarea cu acest ser sunt:

Modalități de programare:

1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător

2. Prin intermediul medicului de familie/curant

3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25

4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor

Cele 180 de cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt distribuite în mai multe județe. În regiunea SUD-MUNTENIA, cabinetele sunt în județele:

CABINETE PENTRU IMUNIZARE CU SER ASTRAZENECA

București (22)

Argeș (5)

Călărași (2)

Dâmbovița (4)

Giurgiu (2)

Ialomița (2)

Prahova (6)

Teleorman (3)

România se află pe locul 4 în Europa, în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin anti-Covid administrate la 100 de persoane (5,59 persoane), arată estimările realizate de Bloomberg.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe