PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INFORMARE METEO DE FRIG ȘI NINSORI

INFORMARE METEO DE FRIG ȘI NINSORI

de Andrei Oprescu
68 vizualizări

Până miercuri la ora 10.00, este valabilă informarea de vreme rea, cu viscol și precipitații. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15…20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare. În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior. Precipitații, slabe cantitativ, predominant sub formă de ninsoare se vor semnala pe arii restrânse și în Transilvania și în restul zonei montane. Vântul va prezenta intensificări locale şi temporare în special în Dobrogea și în Muntenia, precum și la munte, cu viteze în general de 40…50 km/h. Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de mediile climatologice ale perioadei. Până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative pe timpul nopților și dimineților. Pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vântul va prezenta intensificări susținute în jumătatea estică și la munte, asociate temporar cu ninsori slabe, spulberând zăpada.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 23:00 – 23 martie, ora 10:00;

Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

Zone afectate: Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și de Curbură

Din cauza ninsorii abundente, la munte, din cauza cantității mari de zăpadă instabilă, există riscul declanșării spontane a avalanșelor de dimensiuni mari și medii, riscul fiind amplificat la supraîncărcări oricât de mici. În Făgăraș și munții Bucegi riscul de producere de avalanșă este de gradul 5.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe