PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNGERI ÎN MIZERIE – VIDEO

ÎNGERI ÎN MIZERIE – VIDEO

de admin
80 vizualizări

Au primit in dar viata, dar o data cu ea si aripi frante de saracie si mizerie. Noua copii traiesc in Targoviste in conditii greu de inchipuit. Inghesuiti intr-un bordei, desculti pe pamantul rece si nespalati! Cei care i-au adus pe aceasta lume spun ca le ofera conditii decente. Si ei stiu ca totul este o minciuna. Prefacandu-se ca sunt fericiti in mizeria in care traiesc, incearca in acest mod sa se apere de autoritati, care le-au mai luat odata copiii. Parintii spun ca nu vor sa renunte la ei! Din pacate, acesti micuti nu au posibilitatea sa aleaga o altfel de viata: una in care saracia nu inseamna si cea mai neagra mizerie!
Sapte copii in doua paturi, dezbracati si murdari. Alti doi la scoala, iar cea mai mare, de 11 ani, la un centru de plasament. Ei sunt cei zece copii ai acestor targovisteni. Prima reactie cand vad o persoana straina: cei mai mici izbucnesc in lacrimi. Singurele persoane straine care le-au trecut pragul au fost autoritatile, care o data i-au si luat de langa parinti. Din ce motiv? Imaginile sunt graitoare pentru a arata faptul ca micutii traiesc mai rau decat animalele.
Georgeta a nascut primul copil cand avea 19 ani. A venit al doilea, al treilea, pana la al zecelea, care are numai opt luni.
Se cresc unii pe altii, recunoaste mama lor. Gabi are sapte ani. Ar fi trebuit sa fie la scoala, la clasa zero, dar astazi a fost invoita, cel putin asta sustine cea care i-a dat viata. Fiind printre cei mai mari copii, ea trebuie sa aiba grija de cei mai mici. Cauta pe jos, langa pat, prin maldarul de rufe pantalonasi pentru un fratior, pe care vrea sa il imbrace. Numai ca hainutele sunt prea mari pentru micut.
Mama copiilor spune ca este multumita de traiul lor. Copiilor nu le lipste o paine de pe masa, pentru ca primesc alocatii in valoare de 700 de lei, iar tatal munceste cu ziua pe la sarbi. Trei copii merg la scoala si nu duc lipsa de nimic.
Adevarul este insa altul. Cei noua copii stau inghesuiti in bordei, se incalzesc la o soba care se darama si traiesc in conditii mizerabile. Isi impart putin suc intre ei si il beau cu borcanul, de parca nici macar n-ar fi vazut vreodata un pahar. Cu picioarele goale pasesc pe gunoiul din casa sau pe pamantul rece de afara. De ce parintii neaga o realitate atat de evidenta? Se tem ca Protectia Copilului le va lua din nou copiii.
Data trecuta cand Protectia Copilului i-a luat pe cei mici, parintii s-au luptat pentru ei in instanta. Doar fata cea mai mare, de 11 ani, se afla intr-un centru de plasament. Parintii nu vor sa renunte la ceilalti noua, chiar daca asta inseamna ca ii condamna la o viata in saracie si mizerie.

ECHIPA: Mădălina Zăbavă/Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe