PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎNGROAȘĂ RÂNDUL ȘOMERILOR! – VIDEO

ÎNGROAȘĂ RÂNDUL ȘOMERILOR! – VIDEO

de admin
1 vizualizări

Mii de tineri, care au picat bac-ul ingroasa randul somerilor. La numai o zi dupa ce si-au aflat notele la examenul de bacalaureat, tinerii au si venit la agentiile de ocupare pentru a se inscrie ca someri. Multi dintre ei trebuie sa se hotarasca ce vor face de acum inainte. Nu isi vor continua studiile, asa ca vor trebui sa se angajeze. Pana vor reusi sa obtina un loc de munca, statul le ofera 250 de lei pe luna. Atentie insa! Indemnizatia se acorda numai penrtu jumatate de an.
Cum au aflat rezultatele pe care le-au obtinut la examenul de bacalaureat, tinerii au facut coada la ghiseele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita. Unii dintre ei se gandesc sa isi caute un loc de munca, iar pana il vor gasi le va fi de folos indemnizatia de somaj primita de la stat. Altii, intr-un numar mai redus ce-i drept fac parte din categoria absolventilor fericiti. Au reusit sa treaca de bacalaureat cu bine, iar acum vor sa se inscrie la facultate. Recunosc ca nu au de gand sa se angajeze pana in toamna, dar vor sa profite de banii de la stat. Si ei au dreptul la indemnizatie de somaj.
Cei mai multi tineri nu isi pot continua studiile, asa ca trebuie sa se gandeasca serios la castigarea unui venit care sa ii ajute sa se intretina. Indemnizatia de somaj, de 250 de lei pe luna nu va dura o vesnicie. Asadar ar trebui sa se gandeasca in primul rand la serviciile de consiliere si mediere oferite de angajatii AJOFM si nu neaparat la banii acordati de stat.
Din pacate, oferta de munca ramane saraca in Dambovita, asa ca tinerii nu prea au de unde sa aleaga. Mai mult, ies de pe bancile scolii fara sa cunoasca o meserie, iar lipsa de exeperienta reprezinta un dezavantaj in fata angajatorilor. Tinerii au la dispozitie cursuri gratuite pentru someri si ar trebui sa stie si ce facilitati ofera statul patronilor, in cazul in care ii angajeaza. Pana acum, peste 600 de absolventi s-au inregistrat ca someri in Dambovita.

Mădălina Zăbavă
Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe