PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INSTABILITATE ȘI DISCONFORT TERMIC

INSTABILITATE ȘI DISCONFORT TERMIC

de Andrei Oprescu
58 vizualizări

În sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va accentua și local va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Miercuri (4 august) temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar joi (5 august) între 34 și 39 de grade. Minimele termice, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade. Pentru aceste zone ANM a emis cod galben pentru zilele de miercuri și joi.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat

Interval de valabilitate: 4, 5 august

Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, Moldova

În Moldova, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte și în Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 04 august, ora 12:00 – 05 august, ora 06:00

Zone afectate: Muntenia, Dobrogea, Moldova

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului pentru care este valabilă o informare până vineri. Începând dinspre sud-vest, instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăși pe intervale scurte sau prin acumulare 20…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 august, ora 12:00 – 07 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: toată țara

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe