PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » „ÎNTÂRZIAȚI” LA VACCINARE – VIDEO

„ÎNTÂRZIAȚI” LA VACCINARE – VIDEO

de admin
3 vizualizări

5000 de elevi damboviteni de clasa a VIII-a vor intra in vacanta de vara neimunizati. Desi campania de vacinare obligatorie impotriva infectiilor trebuia sa inceapa de luna trecuta, Ministrerul Sanatatii a luat decizia de a amana imunizarea pana in toamna. Numarul insuficeint de doze de vaccin difero-tetanic pare sa fie principalul motiv pentru care reprezentantii Minsiterului Sanatatii au dat ordin Directiilor de Sanatate Publica sa amane actiunea.
Potrivit calendarului national de imunizare, in aceasta perioada trebuia sa se faca vaccinarea difterotetanica a elevilor de clasa a VIII-a. Insa, Ministerul Sanatatii a transmis in teritoriu o circulara prin care aceasta campanie de imunizare a elevilor se amana pana la toamna. Directiile de Sanatate Publica deja demarase campania de catagrafiere a elevilor care urmau sa fie vaccinati, iat odata cu acesat circulara s-a amanat continuarea campaniei pana la noi ordine.
Acest vaccin este cumparat direct de Ministerul Sanatatii asa ca la acest moment nu se afla in depozitele Directie de Sanatate Publica.
Medicii sustin insa ca nu exista risc de sanatate pentru ca se va intarzia imunizarea. Singura problema ar fi ca, din pricina abandonului scolar de la clasa a VIII-a la a IX-a, sa se piarda la imunizare cativa elevi.
In judetul Dambovita este nevoie de peste5000 de doze de vaccin dar Directia de Sanatate Publica a fost anuntata ca imunizarea se amana cu cel putin 3 luni.
Aceasta etapa de vaccinare face parte din schema de imunizare obligatorie care incepe in primele luni de viata si are scopul de a-i feri pe copii de infectiile puternice. Acest tip de vaccin necesita aceste rapeluri succesive, ca sa se poata realiza anticorpi suficienti ca sa ne protejeze de-a lungul timpului. Pentru cei care tin sa imunizeze inca de pe acum copii o pot face da procura vaccinul din farmacii. O doza de vaccin costa cateva sute de lei si este adusa la comanda, din strainatate.
Cu privire la acest subiect Ministerul Sanatatii nu a facut pana la acest moment nici o declaratie.

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe