PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » INTERES PENTRU ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE

INTERES PENTRU ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Dezvoltarea în mediul rural stă în mâna tinerilor, iar aceştia sunt tot mai interesaţi să reuşească în propriile afaceri cu ajutorul fondurilor nerambursabile. Obţinerea banilor europeni nu este la îndemâna oricui şi tocmai de aceea aspiranţii la acestea au nevoie de sprijin şi îndrumare. Tinerii din comuna dâmboviţeană Niculeşti au primit sfaturi şi informaţii de la consultanţi şi investitori pentru a putea ajunge oameni de afaceri, pornind la drum cu banii oferiţi de Uniunea Europeană.

Puterea exemplului a fost cea care i-a convins pe tinerii din Niculeşti să fie ei schimbarea în localitatea de origine. Un consătean de-al lor şi-a făcut propria afacere la doar 24 de ani, obţinând 20 000 de euro de la Uniunea Europeană şi astfel le-a dat curaj tuturor. Fiind întrebat mai mereu cum a reuşit, acesta s-a gândit să îi înveţe şi pe cei din jur cum pot atrage fonduri europene, aducându-le în faţă specialişti în domeniu.

Cei prezenţi la Căminul Cultural din localitatea învecinată Periş, întrucât la Niculeşti nu există un cămin cultural, au primit toate informaţiile despre sursele din care vin banii. Consultanţii le-au explicat ce înseamnă fonduri eligibile şi neeligibile şi le-au prezentat paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a atrage banii europeni. Tinerii s-au arătat foarte interesaţi să-şi dezvolte propria afacere, iar unii dintre ei au venit cu idei concrete.

Viitorilor afacerişti li s-au clarificat toate nelămuririle şi chiar au avut şansa sa stea de vorba cu un viitor investitor care vrea să aducă o schimbare în comuna Niculeşti. Angelor este un italian care cunoaşte foarte bine ţara noastră şi care a constatat că la Niculeşti nu exostă un centru de colectare a deşeurilor, aşa cum se întâmplă în lumea civilizată.

Centrul de colectare a deşeurilor este doar una dintre propunerile italianului pentru comuna Niculeşti. Reînvierea staţiei de epurare pentru curăţarea mâlului de la coada lacului Snagov şi transformarea acestuia în îngrăşământ natural este o altă idee de dezvoltare pentru comuna dâmboviţeană. Scopul urmărit la această întâlnire cu tinerii a fost înfiinţarea de noi afaceri şi totodată locuri de muncă pentru localnici, totul pentru dezvoltarea comunei Niculeşti.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe