PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ÎȘI CÂȘTIGĂ PÂINEA ÎN FRIG – VIDEO

ÎȘI CÂȘTIGĂ PÂINEA ÎN FRIG – VIDEO

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

Lucreaza, chiar daca ploua, ninge sau e ger. Vin la serviciu, desi temperaturile sunt scazute. Vanzatorii de covrigi, cei din chioscurile de ziare dar si pietarii isi fac meseriile in frig si chiar daca li se pare greu, mai iau o haina in plus, sufla in pumni si asteapta urmatorul client. Uneori au vanzare, alteori doar ingheata, insa nu isi pot permite sa nu vina la munca pentru ca aici isi castiga painea. Cei mai norocosi primesc de la patroni un ceai cald insa iarna este abia la inceput, iar temperaturile continua sa scada.

Numai vanzator de ziare, muncitor în construcţii sau pieţar să nu fii pe timp de iarnă. Acesti oameni se luptă cu gerul zilnic. De trei ani de zile acesta targovisteanca vinde ziare la un chiosc din microraionul 6 din municipiul Targoviste. Pentru a-si asigura traiul se trezeste dis de dimineata in fiecare zi si isi asteapta clientii. Iarna este insa cel mai greu.

Putin mai departe, alti oameni incearca sa isi castige paine muncind in frig. Intr-un chiosc de cativa metri patrati vanzatoarea s-a infofolit bine si din cand in cand mai porneste un resou, insa nu prea mult. Cei care vand insa bilete in strada sunt expusi vantului si temperaturilor scazute in fiecare zi.

Aceasta batranica este coplesita. A venit sa-si vanda verdeturile la un colt de strada din Targoviste, in speranta ca va castiga bani macar de-o paine. Chiar daca este bolnava cu inima si afara este foarte frig, batrana spune ca nu are ce face, pensia de doar 350 de lei nu-I ajunge pentru mai nimic.

Oamenii trec insa pe langa ea fara sa se opreasca macar sa vada marfa. Au fost zile in care nu a vandut nimic, dar se intoarce de fiecare data in acelasi loc.

Echipa: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe