PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » IZOLAȚI DE LUME – VIDEO

IZOLAȚI DE LUME – VIDEO

de admin
110 vizualizări

Au ajuns la capatul rabdarii! Sute de oameni dintr-un sat din comuna damboviteana Varfuri sunt izolati din cauza drumului care este distrus in totalitate. In zona accesul masinilor este imposibil, iar oamenii parcurg kilometri intregi prin noroaie si prin padure pentru a ajunge acasa. Cel mai rau este pentru copii care sunt nevoiti sa mearga in fiecare zi pe jos pana la statia de microbuz, unii chiar si 5 kilometri. Satenii se plang ca nu s-a mai intervenit asupra drumului de ani de zile, iar ploile din ultimul timp au agravat situatia. Nici macar ambulanta nu poate ajunge la bolnavi, iar cei mai batrani nu mai pot cobori nici macar pentru a cumpara o paine, pentru ca in sat nu mai este niciun magazin.
Asa arata drumul, comunal de altfel, care face legatura dintre locuitorii din satul Carlanesti cu civilizatia. Gropi adanci, noroaie, poduri care sta sa se surpe, resturi de pietris adus de locuitori si platit din propriile buzunare pentru a acoperi stratul de noroi. La prima vedere pare o zona rupta de lume insa pe acest drum merg in fiecare zi copiii la scoala si parintii si bunicii lor coboara tot pe aici pentru a ajunge la magazin sa cumpere paine.
Oamenii se plang ca din cauza ploilor drumul s-a surpat si mai mult, iar noroaiele ii impiedica sa-si mai duca odraslele la scoala, cea din sat fiind desfiintata.
Locuitorii din Carlanesti spun ca nici macar ambulanta nu poate ajunge la urgente, iar batranii din sat sunt intr-o situatie grava.
Proprietarii de masini care locuiesc mai sus spun ca nu au mai scos masina din curte de ani de zile. Oamenii sunt revoltati de faptul ca nu pot avea acces in zona decat cu caruta.
Ca sa cumpere cateva ceva acest om coboara cativa kilometri, iar furajele pentru animale trebuie sa le urce in spate.
Locuitorii din satul Carlanesti sunt revoltati pe primarul comunei Varfuri care spun ei, ar fi indiferent la situatia in care au ajuns.
Oamenii spun ca isi platesc darile la zi si cu toate acestea nu au iluminat stradal, nici apa si nici macar un drum de acces.
Aceasta batranica se chinuie sa urce tot drumul, kilometri intregi in baston iar sacosa cu alimente o cara in spate. Chiar daca abia o mai tin puterile batrana spune ca nu are ce face. Iti pune cizmele in picioare in fiecare zi si porneste pe drumul cu gropi si noroi rugandu-se sa nu alunece sa iti rupa ceva.
Viceprimarul din localitate recunoaste ca oamenii din aceasta zona trec printr-o situatie disperata si ca acest drum nu este distrus de ieri de astazi ci de ani intregi.
Viceprimarul spune ca de vina este primarul care este indiferent fata de aceasta situatie si nu a dorit sa intervina pentru a reface acest drum. In asemenea conditii peste 360 de persoane sunt izolate.
Primarul localitatii Petru Iuga nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi o explicatie in acest sens.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe