PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » JAMDARMII MONTANI ŞI SALVAMONTIŞTII LUCREAZĂ ÎN ECHIPĂ

JAMDARMII MONTANI ŞI SALVAMONTIŞTII LUCREAZĂ ÎN ECHIPĂ

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Week-end plin pentru autorităţile montane! Jandarmii montani şi salvamontiştii din Masivul Montan Bucegi au lucrat în echipă pentru sprijinirea mai multor turişti care au întâmpinat probleme. Fie că li s-a făcut rău, fie ca s-au accidentat sau nu au mai putut înainta din cauza vremii capricioase, persoanele aflate în dificultate au fost ajutate de autorităţi în timp util.

Primul care a avut nevoie de sprijinul jandarmilor montani de la Postul Peştera este un cioban care lucrează la o stână din zona Muntele Obârşia. Dâmboviţeanul în vârstă de 46 de ani a cerut ajutorul jandarmilor montani, deoarece acuza dureri puternice în zona abdominală şi cea toracică. Ajunşi la faţa locului salvatorii montani au acordat bărbatului măsurile de prim-ajutor şi l-au transportat în condiţii de siguranţă până la Cota 1000, de unde a fost preluat de o ambulanţă de la Fieni şi condus la Spitalul Orăşenesc Pucioasa pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate. Acţiunea a durat aproximativ două ore.

O intervenţie mai dificilă a jandarmilor de la Postul Montan Zănoaga, împreună cu salvamontiştii, a fost în Masivul Bucegi, în sprijinul unei persoane accidentate. O tânără în vârstă de 22 de ani, din judeţul Buzău, se afla într-o drumeţie pe bicicletă împreună cu prietenul şi încă patru turişti pe traseul Piatra Arsă – Dichiu. La un moment dat, în zona Vânturiş a pierdut controlul vehicului şi s-a accidentat, fiind nevoită să ceară ajutorul salvatorilor montani, deoarece acuza dureri în zona toracică şi a feţei.

Ajunşi la faţa locului jandarmii montani şi salvamntiştii i-au acordat tinerei măsurile de prim-ajutor şi au transportat-o în condiţii de siguranţă până la Dichiu, de unde a fost preluată de un echipaj S.M.U.R.D. şi condusă la Spitalul Orăşenesc Pucioasa pentru continuarea investigaţiilor medicale de specialitate. Tânăra, alături de prietenii ei au fost luaţi prin surprindere de vremea nefavorabilă şi de ceaţa densă. Din fericire, persoanele sprijinite de autorităţile montane au ajuns în siguranţă la unităţile medicale unde au primit îngrijirile necesare. Toţi turiştii care întâmpină dificultăţi în zonele montane pot cere sprijin la numărul de urgenţă 112.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe