PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » JUDEȚE BLOCATE DE VISCOL ȘI NINSOARE

JUDEȚE BLOCATE DE VISCOL ȘI NINSOARE

de Andrei Oprescu
17 vizualizări

În Prahova, codurile roșu și portocaliu  au produs efecte imediat de la instituire, peste 130 de copaci au căzut pe partea carosabilă, pe autoturisme și pe locuințe, mai multe acoperișuri au fost smulse și mai multe localități au rămas fără curent electric. Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme în 12 localități, respectiv Sinaia, Comarnic, Breaza, Măneciu, Cheia, Ploiești, Șotriile, Plopeni, Valea Doftanei, Cornu, Mizil și Câmpina.Școala gimnazială și grădinița din Cheia au cursurile suspendate. Ulterior, din cauza întreruperii energiei electrice, s-a luat decizia suspendării  cursurilor și la scoala din satul Schiulesti, comuna Izvoarele și gradinita de la Izvoarele. Și scoala gimnazială Drăgănesti  cu 241 elevi ciclu primar si 100 copii grădiniță a suspendat joi cursurile. Cursurile sunt suspendate și la scoala din Sinaia. Peste 7600 de consumatori nu au energie electrică în localitățile Măneciu, Mizil, Telega, Șotriile, Sângeru, Sinaia, Valea Doftanei, Secăria și Comarnic.

În județul Teleorman, drumarii, împreună cu autoritățile locale și echipajele de poliție au intervenit pentru deblocarea a 10 autovehicule derapate și repunerea lor în circulație: 3 autotrenuri, 1 autobuz cu 10 pasageri,  un microbuz și 5 autoturisme. S-a acționat pentru degajarea a șapte copaci căzuți pe carosabil și au fost înregistrate avarii în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică la nivelul localităților Vitănești, Stejaru, Ștorobăneasa și Frumoasa. În județul Argeș, a fost prăpăd.  13 degajări acoperiș și elemente din acoperiș,  8 copaci căzuți, 3 incendii la coșurile de fum; panou și benner publicitar puse la pământ, mai mulți stâlpi răpuși de vijelie. Pompierii au intervenit și pentru degajarea de pietre și copaci căzuți pe drumul DN 72A, localitatea Cetățeni, dar și pentru a îndepărta un copac căzut pe linia de cale ferata,  3 acoperișuri ale blocurilor au fost smulse, iar 2 au căzut peste 4 autoturisme și cabluri de electricitate.

Începând cu ora 00.30 DN 73 s-a închis între localitățile Valea Mare Pravăț și Dâmbovicioara din cauza viscolului și puternic și a vizibilității reduse. În județul Dâmbovița, Pe DN71, km 91, in afara localitatii Moroeni, a fost instituit un filtru al politiei rutiere pentru informarea participantilor la trafic care intentioneaza sa mearga spre Sinaia, cu privire la conditiile meteo si de drum existente pe acel traseu.  În zona de munte este vijelie puternică.

În Ialomița,   începând cu ora 23:00 drumurile naționale și judetene sunt închise pentru toate categoriile de vehicule. În com. Ciochina un microbuz cu 10 persoane a ramas blocat în trafic. A intervenit SVSU Ciochina, iar persoanele au fost cazate la Primăria Ciochina. În Giurgiu au fost suspendate cursurile în mai multe școli din județ, iar pe DN5 se circulă în condiții de iarnă. De asemenea s-a luat măsura restricționarii circulaţiei pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone din România către Republica Bulgaria, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse.  Cursurile au fost suspendate, joi, în școlile din Brăila, Buzău, Călărași și Ialomița, din cauza viscolului și a vântului puternic, fiind anunțat cod roșu de vreme rea, informează Ministerul Educației.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe