PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » JUDEȚE CU DECESE DE LA VARIANTA BRITANICĂ A SARS-COV-2

JUDEȚE CU DECESE DE LA VARIANTA BRITANICĂ A SARS-COV-2

de Andrei Oprescu
70 vizualizări

O analiză a Institutului Național de Sănătate Publică scoate la iveală date îngrijorătoare în privința evoluției virusului Sars-Cov-2. Când infecțiile păreau că sunt în scădere, noile variante încep să stârnească panică în rândul autorităților. Asta pentru că sunt mult mai violente. Potrivit INSP, varianta britanică a SARS-CoV-2 circulă deja în 62% dintre judeţele ţării şi există „o probabilitate mare” de a cuprinde „întreg” teritoriul României în „viitorul apropiat”. Conform INSP, în 2021 au fost comunicate la Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor 849 secvenţieri finalizate până la data de 14 martie inclusiv, dintre care 385 au fost confirmate cu variantele Sars-Cov-2: 381 cu varianta britanică (linia genetică B.1.1.7), două cu varianta sud-africană (linia genetică B.1.351) şi două cu varianta braziliană (linia genetică P.1).

EVOLUȚIE VARIANTE NOI SARS-COV-2 2021

Total: 385 cazuri variante Sars-Cov-2

381 cazuri varianta britanică (linia genetică B.1.1.7)

2 cazuri varianta sud-africană (linia genetică B.1.351)

2 cazuri varianta braziliană (linia genetică P.1)

În urma anchetelor epidemiologice realizate, Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti (DSP) nu au menţionat nicio legătură epidemiologică identificată pentru 238 de cazuri (62%). Totodată, au fost înregistrate până în prezent 10 decese la cazuri confirmate cu VOC, toate cu varianta britanică, provenind din Bucureşti (2), Covasna (1), Dâmboviţa (1), Hunedoara (1), Suceava (3), Vâlcea (1), Vaslui (1).

DECESE PROVOCATE DE VARIANTA BRITANICĂ

Bucureşti (2)

Covasna (1)

Dâmboviţa (1)

Hunedoara (1)

Suceava (3)

Vâlcea (1)

Vaslui (1)

Conform INSP patru decese au fost înregistrate la femei, iar şase la bărbaţi.Media vârstei a fost de 77 de ani, minima de 63, iar maxima de 91 de ani. Opt dintre cazurile decedate (80%) avuseseră condiţii medicale pre-existente, iar pentru alte 2 cazuri acestea nu au fost raportate. Niciunul dintre cazurile decedate nu fuseseră vaccinate anti-COVID-19”, se mai arată în analiză.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe