PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA BINE ȘI LA RĂU – VIDEO

LA BINE ȘI LA RĂU – VIDEO

de admin
6 vizualizări

Cand canicula ii ameninta pe targovisteni, au asigurat primul-ajutor si au distribuit apa, iar cand gerul a pus stapanire pe oras, ei au impartit ceai cald si le-au oferit trecatorilor un refugiu. Este vorba, desigur, despre voluntarii Crucii Rosii Dambovita. Filiala a ajuns la ora bilantului. Au tras concluziile unui an de activitate, care nu a fost usor. Au intervenit in sprijinul dambovitenilor afectati de zapezi sau inundatii, au distribuit alimente celor nevoiasi si au invatat mai multi oameni ca primul ajutor poate face diferenta intre viata si moarte.

Cu 89 de subfiliale si 120 de voluntari, Crucea Rosie Dambovita nu isi uita misiunea in slujba umanitatii. Conducerea organziatiei, autoritatile si voluntarii au stat vineri fata in fata si au tras concluziile unui an de activitate. Chiar daca sponsorizarile s-au imputinat odata cu perioada de criza economica, Crucea Rosie Dambovita a reusit sa adune suficiente fonduri pentru a interveni in sprijinul oamenilor afectati de vremea rea sau de saracie. Organizatia a continuat programul Banca de Alimente, fiind distribuite pachete pentru dambovitenii nevoiasi. Fonduri au fost obtinute si din cursurile de prim-ajutor organizate pentru angajatii firmelor private.

Unul din cele mai importante proiecte ale Crucii Rosii Dambovita in 2013 a fost infiintarea unui punct de prim-ajutor in zone izolate, respectiv in satul Vulcana de Sus, unde pe timp de iarna ambulanta nu poate ajunge la cele cateva zeci de familii care locuiesc acolo. O familie a participat la cursuri de asistenta medicala si a fost dotata cu o trusa, care ii poate ajuta sa salveze vieti.

 

 

Mădălina Zăbavă

Ciprian Rusa

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe