PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA CONTROL, ÎNAINTE DE ŞCOALĂ – VIDEO

LA CONTROL, ÎNAINTE DE ŞCOALĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
9 vizualizări

Vizita la cabinetul de oftalmologie inainte de inceperea anului scolar trebuie sa se afle pe lista prioritatilor pentru parintii damboviteni. Fiecare copil trebuie sa fie supus unui examen ocular amanuntit, incluzand vederea de aproape si vederea la distanta.  Aceasta pentru ca lecturile si efectuarea temelor pentru scoala ii solicita pe cei mici, unii dintre ei avand dificultati de citire care, nedepistate la timp, se pot agrava si pot afecta activitatea copilului.

Mai sunt doar cateva saptamani pana la debutul scolii si pregatirile elevilor sunt pe ultima suta de metri. Chiar daca multi parinti au in vedere in primul rand achizitionarea rechizitelor si a uniformei, un drum cu cel mic pana la cabinetul de oftalmologie ar trebui sa reprezinte o prioritate. Recomandarea medicilor specialisti este de a efectua control anual mai ales in timpul gradinitei si a claselor primare, dar si o vizita la inceputul acestor perioade este importanta pentru a depista din timp eventualele probleme de vedere.

In cazul in care parintii au probleme cu ochii, sau in familie sunt persoane care au tulburari de vedere, cum sunt strabismul, hipermetropia sau astigmatismul, atunci consultul oftalmologic devine obligatoriu in cazul copiiilor si se poate face chiar si  la varste mai mici.

Totodata profesorii trebuie sa semnaleze orice problema de vedere pe care o observa la elevi in timpul cursurilor. Apropierea foarte mare de tabla sau manual pentru a citi, sau faptul ca un elev sta prea aplecat  pentru a putea scrie sunt semne ca acesta ar putea avea unele deficiente de vedere.

ECHIPA: Cătălina Sandu/ Răducu Rădoi

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe