PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA GRĂDINIŢĂ DE LA DOI ANI

LA GRĂDINIŢĂ DE LA DOI ANI

de Andrei Oprescu
34 vizualizări

Copii care până la sfârşitul anului în curs împlinesc vârsta de trei ani vor merge obligatoriu la gradiniţă. Dacă până acum, părinţii aveau posibilitatea de a alege între a-şi ţine micuţul la creşă pana la varsta de patru ani sau de a-l muta într-o grădiniţă cu program prelungit, din toamna acestui an vor fi constranşi de lege să facă pasul către urmatorul nivel de studii.

Decizia se aplică în cazul copiilor care frecventează creşele din municipiul Târgovişte aflate în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, un copil care nu a împlinit vârsta de trei ani până la data de 1 septembrie a anului în curs, dar care va împlini vârsta legală pentru grădiniţă, până la finele anului nu va mai fi primit în creşă. Se întâmplă astfel din toamna acestui an, după ce conducerea DAS va aproba metodologia în conformitate cu legea educaţiei. Măsura a fost luată, potrivit conducerii DAS pentru a evita supraaglomerarea creşelor pentru care deja există cereri cu mult peste numărul de locuri existent.

În ultimii ani creşele de stat din municipiul Târgovişte sunt la mare căutare în rândul părinţilor tineri care fie se întroc mai devreme la serviciu, fie nu au cu cine să-şi lase copiii după împlinirea vârstei de 2 ani. Astfel că, cererile au crescut cu mult peste capacitatea acestor unităţi. Pentru Creşa Nr.2 de pildă, care are o capacitate de maxim 60 de locuri, numărul cererilor depăşeşte 100.

Mulţi dintre părinţi preferau să-şi lase copiii în această formă de învăţământ până la vârsta de patru ani, deşi legea educaţiei timpurii, prevede ca nivel antepreşcolar grupa de vârstă 0-3 ani şi nivel preşcolar de la 3 la 6 ani. Anul acesta în grădiniţele din municipiul Târgovişte sunt peste 11 mii de locuri disponibile, cu posibilitatea de suplimentare, în condiţiile actuale.

Creşele şi grădiniţele sunt supraaglomerate doar în mediul urban, pentru că la sate fenomenul este de depopulare. Pentru creşe, perioada de înscriere va fi luna iulie 2016, iar repartizarea şi anchetele sociale se vor face în luna august.

CORINA ENACHE

CIPRIAN RUSA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe