PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LA PAȘTELE CAILOR! – VIDEO

LA PAȘTELE CAILOR! – VIDEO

de admin
4 vizualizări

Legea salarizarii unitare se va aplica prin majorarea salariilor doar in cazul tinerilor cu venituri mici, masura fiind prevazuta in programul Guvernului. Anuntul a starnit zambete ironice in randul reprezentantilor bugetarilor. Cei de la Cartel Alfa spun ca totul se incadreaza in vorbe aruncate in campaniile electorale, iar tinerii nu vor vedea un leu in plus la salarii, cel putin nu in viitorul apropiat.
Legea-cadru a salarizarii personalului platit din fonduri publice a fost aprobata in 2010. Raportul dintre salariul minim si cel maxim din sectorul bugetar a fost stabilit de la 1 la 15, dar din cauza constrangerilor financiare, legea nu a fost pusa in practica nici pana acum, in ciuda insistentelor sindicatelor. Aplicarea ei prin majorarea salariilor numai in cazul tinerilor este catalogata insa de sindicalisti ca gogosi electorale.
Sindicalistii nu cred nici in afirmatia premierului Ponta ca salariilor bugetarilor ar fi crescut cu 7%, daca nu ar fi trebuit platite drepturile castigate de profesori in instanta. Ei sunt convinsi ca bugetarii mai au de asteptat mult si bine pana cand lefurilor lor vor creste.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe