PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LĂUTARI REȚINUȚI PENTRU INDEMNIZAȚII COVID-19

LĂUTARI REȚINUȚI PENTRU INDEMNIZAȚII COVID-19

de TV MDI
1368 vizualizări

23 de lautari din Dambovita au fost retinuti de politisti miercuri seara si au ajuns in spatele gratiilor, acuzati ca au obtinut ilegal indemnizatii in contextul pandemiei COVID-19. Concret, acestia ar fi apelat la doua societati de organizare evenimente care au intocmit contracte false ce atestau ca au lucrat legal inainte de pandemie si au pierdut evenimente. Cele doua firme ar fi intocmit documente in fals pentru lautari din 20 de judete.


Cei 23 de lăutari din județul Dâmbovița sunt acuzați de înșelăciune, fals, uz de fals și fals în declarații. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a doua societăți comerciale, ar fi fost întocmite in fals contracte de prestări servicii din care sa rezulte ca activitatea artistică a banuitilor ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19. În baza declarațiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obținut indemnizații din partea Agenției de Plăti și Inspecție Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei. Lunar, fiecare lăutar a încasat de la bugetul de stat 4000 de lei, suma aferentă indemnizației. Aceștia bani au fost alocați de Guvern prestatorilor de servicii la evenimente, în contextul pandemiei, dar aceștia erau obligaţi să facă dovada că, înainte de pandemie au lucrat legal și au taxele și impozitele achitate. Ceea ce nu ar fi făcut și cei 23 de lăutari dâmbovițeni.
Cele două firme ar fi falsificat contracte pentru lăutari din mai multe județe ale țării. În schimbul ajutorului ar fi primit comisioane de pâna la 700 de lei. Fața de cele 23 de persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Targovsite pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe