PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LENEA NU MAI ESTE SCUTITĂ MEDICAL

LENEA NU MAI ESTE SCUTITĂ MEDICAL

de Andrei Oprescu
12 vizualizări

Tulburare de personalitate, migrenă recurentă, depresie și bronhopneumopatie. Sunt doar câteva dintre bolile pe care le prezentau anul trecut în baza unor adeverințe medicale cei care beneficiau de ajutorul social pentru a fi scutiți de muncă. Situația s-a schimbat drastic anul acesta. După ce autoritățile au tras un semnal de alarmă, numărul cazurilor a scăzut. Concret în 2018 primăria anunța un număr de 360 de dosare de ajutor social. Conform evidenţelor, 300 de beneficiari erau apţi să desfăşoare orele de muncă în folosul comunităţii. Dintre aceştia, 258 obținuseră scutiri medicale. O situație absurbă. În 2019 situația s-a schimbat sunt doar 290 de dosare și doar 48 de persoane scutite de muncă.
Ancheta i-a speriat se pare pe medicii care eliberau adeverințele pe bandă rulantă pentru beneficiarii de ajutor social. Acum nici măcar cei care au anumite afecțiuni, dar care le permite să desfășoare activitatea, nu mai sunt scutiți. I-am găsit în Parcul Chindia din Târgoviște la muncă. Unii au trecut de 60 de ani, nu-i mai angajează nimeni la vârsta asta și spun că vin să muncească pentru bani. Sunt revoltați însă că alții mai tineri stau acasă și vin cu scutiri.
Deși este foarte frig și are o vârstă înaintată acest bunic le dă o lecție tuturor. A lucrat 13 ani macaragiu și acum nu-l mai angajează nimeni.
Până acum câțiva ani Lenuța a fost scutită de muncă în baza unei adeverințe. Acum medicul nu i-a mai eliberat-o, așa că vine să presteze activitate.
Potrivit legii cei care beneficiează de ajutor social trebuie să presteze un număr de ore de muncă pe lună și pierd ajutorul dacă refuză un loc de muncă sau să participe la ore de formare profesională.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe