PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » LOCALNICII DIN LUCIENI POT RĂSUFLA UȘURAȚI

LOCALNICII DIN LUCIENI POT RĂSUFLA UȘURAȚI

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Localniciide la Lucieni pot răsufla ușurați. Au trecut cele 40 de zile de laizbucnirea focarului de pestă porcină în localitate după ce uncaz a fost semnalat într-o gospodărie, iar în acest interval nu aumai fost alte situații, astfel că DSVSA Dâmbovița a demaratmăsurile de stingerea a focarului, se vor ridica restricțiile, iarinspectorii sanitar-veterinari au decis ca în zonă să nu fieintroduși porci-santinela nefiind vorba despre un focar extins.

Directorul DSVSA Dâmbovița, SanduTolea, a anunțat astăzi oficial că au trecut cele 40 de zile de la confirmarea primului caz de pestă porcină africană în județul Dâmbovița. În acest sens, pentru că nu au mai fost identificate și alte cazuri sau suspiciuni, se va demara procedura de stingerea focarului.

Focarul de pestă porcină de la Lucieni a fost confirmat pe data de 16 septembrie într-o gospodărie din localitate, la unul dintre porci. DSVSA a luat de urgență măsuri pentru a opri extinderea virusului, s-au efectuat proceduri de dezinfecție și s-au organizat filtre. În cele 40 de zile de monitorizare nu au mai fost semnalate cazuri noi.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe